Najavljen plan za otvaranje klubova

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da u Beogradu zaključno s jučerašnjim danom vakcinisano 460.169 punoletnih Beograđana, što je 32,68 odsto i najavio popuštanje mera koje će se odvijati u nekoliko faza.

Prema pisanju portala Blic, uskoro se očekuje plan za organizaciju manjih događaja i ponovno otvaranje klubova.

”Imao sam sastank i sa ivent industrijom, očekujem da u ponedeljak ili utorak izađemo sa predlogom mera kako da se održavaju manji iventi, poput recimo svadbi, odnosno svi manji događaji do 50 ljudi – rekao je Vesić i naglasio da je to sve rađeno u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje”, izjavljuje Vesić.

Kako dodaje, ide se i sa tim kako bi mogli sa radom da krenu i noćni klubovi uz poštovanje mera.

”Sada se pripremamo i za to kako da se organizuju festivali i kongresi.  Kada budemo dobili konačno i za predlog mera za održavanje festivala i kongresa, izaći ćemo pred Krizni štab i predložiti da se to usvoji. Ali ono na čemu je ivent industrija insistirala, a ja mislim da su u pravu, to je da izađemo sa janim planom, kao što su uradili u Izraelu i Velikoj Britaniji – recimo, 15. maja ćemo uraditi to, 1. juna to… Paktično da se ide na popuštanje mera po fazama. Jer oni moraju da znaju unapred nekoliko meseci kako bi planirali događaje”, objasno je Vesić.