Movement Detroit objavio listu izvodjača za 2018. godinu

Movement Detroit festival objavio kompletan lineup za ovogodišnje izdanje festivala koje će trajati od 26. do 28. maja u Hart Plaza.

Paxahau, organizator festivala, koji ove godine slavi 20 godina postojanja, kaže da će ovogodišnji Movement „predstaviti nove dizajne i elemente“ na svih 5 stejdževa, dok će Resident Advisor drugu godinu zaredom biti domaćin The Underground stejdža, koji se nalazi pored Movement, Pyramid, Stargate i Red Bull Music Academy stejdža.

Kao i obično, festival će se održati u okviru vikenda uoči Memorijalnog dana, koji počinje u subotu i završava se u ponedjeljak uveče. Dirtybird boss i Claude VonStroke će u subotu biti hedlajneri na Movement stejdžu, dok će Loco Dice i The Martinez Brothers naredne noći zatvoriti festival zajedničkim b2b setom. Hip-Hop grupa Wu-Tang Clan će obeležiti svoju 25. godinu postojanja specijalnim zatvaranjem mejn stejdža u ponedeljak uveče.

Imena koja su takođe objavljena za festival su Diplo, John Digweed, Joseph Capriati, Dubfire, Modeselektor, Anthony Parasole, Avalon Emerson, Beautiful Swimmers, Aurora Halal, Helena Hauff, Radio Slave i KiNK. Marcel Dettmann, Nina Kraviz, Laurent Garnier, Ellen Allien, Tiga i Maceo Plex se takođe pridružuju ovoj ekipi, kao i Dirtybird kolege Justin Martin i J.Phlip. Detroitski umetnici koji će nastupiti na festival su Andrés, Black Noi$e, Blake Baxter, Delano Smith, Mark Flash, Mike Huckaby, Ectomorph, DJ Stingray and Kevin Saunderson, koji će takođe biti deo Inner City live seta.