Mattia Pompeo ove nedelje u ‘Mladosti’ i ‘Fabrici’

Poznati italijanski didžej, producent i multiinstrumentalista Mattia Pompeo, nastupiće 12. januara u ‘Mladosti’, dok ga u subotu, 14. januara slušamo u novosadskoj ‘Fabrici’.

Mattia trenutno živi u Španiji, a rođen je u Italiji, u malom mestu izmedju Rima i Napulja. Dugi niz godina izučavao je klasičnu muziku, dok su ga kasnije zaintrigirali bluz i rok. Zahvaljujući ovim muzičkim uticajima, Pompeo postaje multiinstrumentalista.

Kako njegova radoznalost za otkrivanjem novih žanrova nije prestajala, otkrio je elektronsku muziku, za koju veruje da je stvorena iz čiste energije i sjajnih zvukova.

,,Elektronska muzika je učinila da otkrijem živopisni svet pun osećanja i emocija’’, izjavio je talentovani Mattia koji o muzici često govori sa uzbuđenjem.

Mattia je didžejingom počeo da se bavi 2010. godine puštajući vinile u italijanskim klubovima. Godinu dana nakon što se prvi put našao za pultom, kupio je prvi ‘Logic Express’ i počeo da pravi muziku. Kombinujući elektro, fakni i džez, stvorio je muzički stil baziran na inovacijama i eksperimentisanju. Mattia Pompeo u očima mnogih važi za zvezdu u usponu zahvaljujućim svom jedinstvenom i zanimljivom stilu koji privlači sve više pažnje, te njegove trake puštaju i podržavaju Maceo Plex, Luciano, Nicole Moudaber, Adam Beyer, Hot Since 82, Marco Carola i druga velika imena prisutna na sceni. Mattia je izdavao za lejblove poput Sincopat, Moodmusic, Einmusika Recordings, Parquet Recordings, Suara i Polymath, dok svoju muziku opisuje kao nešto njemu veoma lično.

,,Ne mogu da svoju muziku smestim u jedan određeni žanr. Ako moram da izaberem, svoju muziku bih definisao kao tek-haus sa melodičnim dodirom, ili kao progresiv haus’’, rekao je Mattia u intervjuu za Tanzgemeinschaft.

O značaju njegove uloge na sceni i njegovog prefinjenog muzičkog ukusa govori i to da je postao A&R menadžer renomirane etikete Sincopat.

Ovog italijana u četvrtak slušamo u Disko Baru Mladost zajedno sa Depth Perception, u petak nastupa u My Clubu u Tivtu, dok u subotu gostuje na predstojećoj žurci ,,Obsession’’ serijala, na kojoj nastupaju i Andrew Meller, Space Motion, Depth Perception i Željko Ninić. Ulaznice za nastup u Novom Sadu po trenutnoj ceni od 400 RSD dostupne su na GIGS TIX prodajnoj mreži.