Funk D’Void i DESNA na trećem izdanju Let’s Mix It festivala!

Let’s Mix It sprema treće izdanje festivala, koji se ovoga puta ističe sa svojim muzičkim programom, sastavljen od internacionalnih izvođača elektronske scene, kao i polufinalista sa LMI takmičenja i edukativnom radionicom.  Festival će se održati od 24. do 26. Juna u Barutani na Kalemegdanu, sa početkom od 23h do 05.00h.

Prvo veče festivala otvoriće FUNK D’VOID (Soma/ Outpost UK).

Lars Sandberg poznatiji kao Funk DVoid, DJ i producent koji je prisutan na svetskoj elektronskoj sceni još od sredine devedesetih godina, muzička karijera odvela ga je širom sveta. Njegove trake, poput „Diabla„, kao i remiksi za New Order, Underworld i Laurent Garnier’s Man with the Red Face, stekli su mu poštovanje i slavu u muzičkoj industriji.

Pored njega, nastupaće  Mina Poznanović,  jedna od traženijih mladih DJ-ica današnjice,  koja je debitovala na treće mesto Let’s Mix It takmičenja,  zatim  pet polufinalista ovogodišnjeg LMI  takmičenja.

Drugo veče festivala otvara novo lice techno industrije, DJ i producent DESNA (Frequency Music), poznatija po jedinstvenom techno zvuku, inspirisan širokim spektrom elektronske produkcije. DESNA je ime u podzemnim krugovima Njujorka, koja brzo ostvaruje uspehe, svojim di-džejskim umećem, kroz produkciju i selekciju numera, što se može definisati kao upečatljivo, ali neutralno. Njena muzika će sigurno doneti svoje futurističke zvuke.  Isti dan nastupaju DJ THE + prošlogodišnji takmičar, zatim pet polufinalista sa ovogodišnjeg takmičenja.

Treće veče festivala održaće se finale Let’s Mix It takmičenja, gde će se pet finalista boriti za titulu pobednika. Sa najviše glasova publike i stručnog žirija, pobednik ovogidišnjeg Let’s Mix It takmičenja osvaja prestižnu nagradu, odlaskom na najveću svetsku konferenciju elektronske muzike Amsterdam Dance Event kao i master kurs LMI Academy. Finalno veče će otvoriti sada već miljenici beogradske publike i pobednici dosadašnjih LMI takmičenja,  Katalina i Dakissa, koji svojim setovima, uveliko osvajaju festivale širom Srbije. Kao specijalni gost, finalo veče zatvara Ilija Đoković, nesumnjivo jedan od najboljih techno producenata sa naših prostora poznat po energičnim setovima sačinjenim od melodičnog i euforičnog techno-a.

Zbog velikog interesovanja za LMI Akademiju, priredili smo vam  edukativne radionice, na temu rada u muzičkoj industriji, kao i o ekološkim pitanjima.

Let’s Mix It će ispratiti jaku društvenu kampanju „This is Fantastic NO plastic“, u cilju podizanja svesti o društvenim aspektima zaštite i unapređenja životne sredine i održivog razvoja.

Sa tim u vezi, prezentovaćemo vam aluminijumske čaše ALU, u saradnji sa kompanijom Ball Packaging, koja nas je podržala u ideji da preduzmemo korake ka oslobođenju od plastike i inicijative bez otpada na samim festivalima, a upravo na tome se zasniva i dugotrajnost ka kojoj stremimo. Ono što ostavljamo za sobom može biti naš najveći uticaj, zato pozivamo sve da se priključe našoj kampanji #ThisisFantasticNOplastic i da kroz festival inspirišemo i pošaljemo važnu poruku.

Edukativni aspekt će predvoditi profesori sa LMI Akademije, sponzori našeg festivala, kao i učesnici naše škole, organizatori, glavni i odgovorni urednici itd.

Ideja je da se u mladima probudi kreativna misao i pruži opcija da čuju i nauče nešto novo i drugačije u sopstvenoj zemlji,  da istraživanjem i informisanjem,  stvore nešto što izlazi iz okvira i kalupa sa naših prostora.

Karte za festival možete kupiti na Gigs Tix i Ticket Vision

Vidimo se u Barutani!