Eagles & Butterflies 6. marta u Sarajevu

Nakon serije fantastičnih zimskih klubskih izdanja, Garden of Dreams ekipa se vraća u RTV Dom i Studio 1 gdje će 6. Marta ugostiti američkog muzičkog producenta i DJ-a pod imenom Eagles & Butterflies.

Eagles & Butteflies je zapravo projekat jednog čovjeka, pravog imena Chris Barratt, koji dolazi iz Los Angelesa. SAD. Iako je na sceni relativno kratko, prvo izdanje ubilježio 2014. godine, uspio je skrenuti pažnju na sebe svojim unikatnim zvukom, koji se kreće od deep housea, preko tech house pa sve do melodičnog techna sa jakim uticajima popa, electro popa i synth popa prošlog vijeka.

Iako je već ostvario zavidne rezultate, nastupao i sarađivao sa velikim imenima svjetske elektronske scene, već godinama živi i radi na Ibizi, čini se da njegovo vrijeme i ono najbolje od njega tek dolazi. Naime, njegova prošlogodišnja ploča „Cant stop“ je po mišljenju mnogih jedna od najboljih traka u 2019. Solomun je tu ploču proglasio izdanjem godine, Dixon je promovisao u svim svojim nastupima, a Pete Tong je proglasio trakom mjeseca. Ta ploča mu je otvorila mnoga vrata, pa je tako potpisao i za Dixonov Innervisions, veoma uspješnu i uticajnu izdavačku kuću iz Berlina.

Sa podrškom velikana kao što su Solomun, Dixon, Richie Hawtin, Tale of Us, Gerd Janson, Tensnake, Rob Da Bank, Pete Tong i mnogih drugih jasno je o kakvom talentu i kvalitetu pričamo.

U Sarajevo dolazi prvi put, naoružan svježim izdanjima ali i neizdatim trakama koje ćete imati priliku čuti premijerno u RTV Domu. Karte za ovaj event još uvijek možete pronaći na  sledećem linku.

Garden of Dreams Festival je nominovan za Regionalni festival godine između največih regionalnih festivala. Više detalja, kao i mogućnost glasanja na ovom linku.