5 najplaćenijih tehno didžejeva

Tehno je možda još uvek underground, ali lista najplaćenijih izvodjača ipak jasnije osvetljava samu scenu.

Evo kako izgleda sam vrh liste.

Richie Hawtin – 11 miliona dolara

Richard Hawtin eksperimentisao je sa techno zvukom od kasnih 80-ih. Tokom devedesetih dobija na popularnosti, iako je njegova karijera krenula kada je imao samo 17 godina, kada svoje veštine pokazivao u lokalnim klubovima. Ostalo je istorija.

Aphex Twin – 12 miliona dolara

Twin je u toku karijere promenio nekoliko pseudonima, i izdao nekoliko albuma tokom devedesetih. 2014. godine osvojio je prestižnu Grammy nagradu za najbolji album. Njegova karijera traje već preko tri decenije, a procenjuje se da ovaj muzičar vredi 12 miliona dolara.

Sven Väth – 14 miliona dolara

Desetine singlova, albuma, upečatljivi miksevi, brojne DJ nagrade, Vath je karijeru počeo kao pop muzičar a njegov put do slave preko vlasnika kluba i člana bedna bio je nesvakidašnji.

Carl Cox – 16 miliona dolara

Carl Cox je popularnost stekao kao radijski DJ na BBC radiju 1, bio je rezident legendarnih večeri na Ibici preko 15 godina a našao se i u filmovima. Njegova energija i muzička karijera su impresivni dok Coxy važi za živu legendu scene.

Dave Clarke – 30 miliona dolara

Ostati dosledan svom stilu se isplati. Dave je poznat po svojim lajv nastupila i jedinstvenom imidžu predstavnika hardcore techno scene. Baron tehno zvuka i jedan od pionira ovog pravca u Velikoj Britaniji, Dave Clarke odavno je napunio 50 godina, a i dalje je veoma aktivan na sceni.

Više informacija potražite ovde.