Osam festivala na lokaciji The Garden Resort – 77 dana leta u Tisnom

Najavljeno osam festivala na lokaciji The Garden Resort – 77 dana ljeta u Tisnom

Ljetna sezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog ljeta donosi seriju festivala koji će se odvijati od lipnja do rujna, a ukupno osam festivalskih događaja ovog će ljeta produžiti sezonu na 77 dana. To je još jedna potvrda Hrvatskoj i festivalskom turizmu, rečeno je na konferenciji za medije koja je najavila ljetna zbivanja u Tisnom.

Prošle godine na lokaciji imali između 12 i 15 tisuća posjetitelja, a ove godine bi se broj trebao povećati na 20 tisuća, istaknuo je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort i kluba na otvorenom Barbarella’s. “Ovo je drugačija godina za nas, ne organiziramo The Garden Festival koji je završio nakon 10 godina, ali imamo  novi festival umjesto njega – Love International. Produljili smo sezonu na 77 dana i imamo pet novih događaja u Tisnom, što znači da će ih ukupno biti osam. Movement festival je zadnjih 15 godina djelovao u Torinu, ali sada dolaze u Hrvatsku. Novi događaj je i Defected Croatia, umjesto Ibize na kojoj su radili zadnjih nekoliko godina oni dolaze u Tisno, a s istog mjesta dolazi i Emerging festival koji će promovirati mlade nade. Dekmantel festival je inače sa sjedištem u Amsterdamu, a njihova inačica Dekmantel Selectors dolazi u Tisno. Počinjemo 29. lipnja s Love Internationalom, a završavamo 5. rujna s Dekmantel Selectors festivalom.

Ove godine se koncentriramo na promociju The Garden Resorta u Tisnom, poboljšavanje lokacije i privlačenje promotora. 65-70 posto posjetitelja je iz Ujedinjenog Kraljevstva, a uz nove festivale privući ćemo i nizozemske i talijanske posjetitelje, te novu publiku. Iako su sve to događaji koji su festivali, oni su i odmor s glazbenom pozadinom. Postajemo sve više pružatelji usluga i koordinatori lokacije, radimo sa zajedničkim promotorima, kako proširujemo sezonu želimo dovesti nove događaje koji ne moraju nužno biti glazbeni, a želimo uvesti i čarter letove do Hrvatske”, najavio je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort. Istaknuo je i da The Garden tim gradi svoju pivovaru u Zagrebu i predstaviti će vlastita craft piva na koja će se moći kušati već ovog ljeta.Ivan Klarin, Filip Henjak, Nick Colgan “The Garden Festival je zajedno s ostalim festivalima promijenio turističku sliku Tisnog i ona je postala festivalska destinacija. Otvoren je velik broj novih smještajnih kapaciteta, a snažan brand Gardena bitan je za produljenje turističke sezone koja je s 56 dana produžena na 77 dana. Cilj je popuniti sve smještajne kapacitete, a trudimo se poboljšati kvalitetu i zadovoljiti publiku ulaganjem u infrastrukturu”, istaknuo je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno.

“Prošle godine ostvareno je 35 tisuća noćenja, a izvanpansionska potrošnja je s 50-60 eura povećana na 100 eura dnevno. Kroz pet godina koliko je The Garden brand i svi festivali u Tisnom, dobili smo jedan zajednički brand s kojim smo prepoznatljivi u svijetu, a Tisno je na festivalskoj mapi značajna destinacija”, istaknuo je direktor Turističke zajednice Tisno Filip Henjak.

Od kraja lipnja do početka rujna Love International, Electric Elephant, Suncebeat, Movement Croatia, Soundwave, Defected Croatia, Emerging Croatia i Dekmantel Selectors festival odvijat će se na lokaciji The Garden Resort u Tisnom.

Popis festivala za ljeto 2016. u The Garden Resortu u Tisnom.

Love International
  1. lipnja do 6. srpnja 2016.
Electric Elephant
  1. srpnja do 11. srpnja 2016.
Suncebeat
  1. srpnja do 26. srpnja 2016.
Movement Croatia
  1. srpnja do 1. kolovoza 2016.
Soundwave
  1. kolovoza do 8. kolovoza 2016.
Defected Croatia
  1. kolovoza do 15. kolovoza 2016.
Emerging Croatia
  1. kolovoza do 26. kolovoza 2016.
Dekmantel Selectors
  1. rujna do 5. rujna 2016.