Foto: Filip Otović Višnjić

Apgrade: Ostgut Ton Showcase

Nakon sjajne prve večeri uz Minus etiketu na Kalemegdanu, drugo veče APGRADE vikenda bilo je rezervisano za čuveni Ostgut Ton, još čuvenijeg berlinskog kluba Berghain, koji se sa potpunim pravom smatra centralnom institucijom underground tehno scene današnjice.

Zbog nepovoljne prognoze vremenskih prilika, odnosno najavljenih obimnih padavina, događaj je premešten u sigurnost zatvorenog prostora Magacin Depoa. No ipak, ova promena nikako nije uspela da pokvari veče ljubiteljima berlinskog tehna. Čak naprotiv, činilo se da je upravo tu, u zatvorenom betonskom prostoru pomenute hale, bilo prirodno okruženje za zvuk koji je grmeo sa (ponovo kao i prve večeri) besprekornog ozvučenja. Kada se na to doda i sjajna vizuelna pranja, ostaje samo da još jednom pohvalimo organizatora na vrhunskoj produkciji, koju bismo svakako želeli da mnogo češće susrećemo kod nas. A za Berlin u Beogradu svojim umećem ipak su se najviše postarali Boris, Function i Efdemin, kojima je od domaćin snaga podršku pružao Schwabe. Velika pohvala (i zahvalnica) za svu četvoricu majstora.

Sledeća Apgrade žurka zakazana je za 18. septembar, kada nam u goste, takođe u Magacin Depo, dolazi Loco Dice. Vidimo se tamo.CSC_1062