Foto: Beni Gaši

Steve Bug: Zagrevanje za ‘Apgrade Weekend’

I bi kiša… I bi Apgrade. I bi pobeda! Zagrevanje za vrhunac letnje sezone, koji će i ove godine biti Apgrade Weekend, predvodio je „džentlment tehna“, Steve Bug. Nakon euforije izazvane dominacijom srpskih košarkaških asova, žurka je mogla da počne! Predvodnik melodičnog zvuka koji u sve većem broju osvaja srpsku publiku, kao i gost narednog Apgrade podcasta (Apcast), Kristijan Molnar se postarao da nakon pobede naših heroja pokaže u pravcu u kom će se kretati narednih godinu dana partijanja u Beogradu- Ap!

Kombinacija atmosfere velikog kluba među zidinama Kalemegdana, izlaska sunca pod otvorenim nebom, moćnog ozvučenja i prvoklasne produkcije unikatno su odličje vrhunske žurke u Barutani. Kontigent ulaznica je bio ograničen kako bi se sprečila gužva usled velikog interesovanja za ovaj događaj, pružajući dodatnog prostora za još bolji provod.

Steve Bug je demonstrirao svoje nadaleko poznate veštine baratanja tenzijom, gradeći momente oko pažljivo izabranih traka koje su naterale publiku da se njiše u ritmu muzike. Steffan, kako mu je pravo ime, je veliki ljubitelj održavanja publike na nogama bez ikakvog pritiska ili potrebe da se „gruva tvrdo“, dok je svoje veštine građenja trenutaka su pokazao je jednostavnim i efektivnim „školskim“ stilom miksanja. Njegov set ispod Pobednika Kalemegdana se može opisati kao melodični minimal tek haus, kojim su vladale razigrane bas linije, melodije toplih boja, kao i magični vokali koji su izmamili osmehe prisutnih pri dočeku jutarnjeg Sunca. Vrhunac događaja se desio pri zatvaranju Stevinog seta legendarnom trakom „Man with the red face“ Laurent Garniera kada ga je publika ispratila gromoglasnim aplauzom, bez ikakve namere da se povuče sa podijuma.

Benny_Gashi-8236

Ako je suditi po kiši, koja je postala sastavni deo tradicije Prepare to Apgrade događaja, ove sezone nas očekuje još veći pljusak artista i žurki nego prošle! Apgrade je u proteklih godinu dana u Beograd doveo neke od vodećih elektronskih umetnika, kao što su to Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Chris Liebing, Mathew Jonson, Mike Huckaby, Function ili Efdemin, ali i brojne nove talente među kojima su Valentin Stip, Julian Jeweil, Sebastian Mullaert, Fabio Florido, Caleb Calloway i drugi.

Kulminacija letnje klabing sezone u Beogradu, i ove godine je Apgrade Weekend, koji će se održati 2. i 3. septembra na Kalemegdanu, u rovu ispod Vojnog muzeja. Tokom dve noći pod otvorenim beogradskim nebom nastupaće neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene kao što su neprikosnoveni vladar Resident Advisor liste i nepogrešivi nemački maestro Dixon, te najtraženiji svetski DJ tandem Tale of Us. Na istoj bini nastupiće i ultimativni „live techno“ majstor Recondite, te apsolutna elektro-heroina Miss Kittin. Domaću podršku u najlepšem potezu Beogradske tvrđave, pružiće im naši međunarodno priznati izvođači Marko Nastić, Tijana T i Vladimir Ivković, te iskusni Apgrade rezidenti Gordan Paunović i Vlada Janjić. Dvodnevne ulaznice za ceo Apgrade Weekend, prodaju se na blagajnama Gigstixa i Eventima po prvoj, ranoj ceni od 1590 dinara za parter i 2590 za VIP terasu, a sledeće cene ulaznica biće više. Ulaznice za pojedinačne večeri biće u prodaji neposredno pre Apgrade vikenda, ukoliko se prethodno ne rasprodaju svi kompleti. Kapacitet je ograničen na 2.500 posetilaca po večeri, a vikend ulaznice će ispred ulaza biti menjane za narukvice.

Benny_Gashi-8204

Heroj globalne tehno scene Marcel Dettmann predvodiće trio rezidenata najpoznatijeg svetskog kluba Berghain u okviru novog Apgrade događaja 14. oktobra u Hangaru Luke Beograd. Biće to ujedno nastavak, sad već antologijske noći koju je domaćoj publici prošle godine premijerno priredila famozna izdavačka kuća Ostgut Ton, muzički temelj Berghaina. Pored svoje najveće zvezde, besprekoran ugled ove berlinske institucije braniće i predvodnik njihove nove generacije Kobosil, ali i nedavno potpisana francuska tehno legenda Terrence Fixmer! Njegov prvi maksi singl za novu kuću na dobro poznatoj adresi Am Wriezener Banhof, pod nazivom “Beneath the Skin” (O-TON 97), objavljen je upravo danas! Ulaznice za “Apgrade with Ostgut Ton” od danas su već u prodaji na blagajnama Eventima i Gigstixa, i to po prvoj pretprodajnoj ceni od 890 dinara i njihov broj je ograničen.

Benny_Gashi-8359