Foto: Stefan Danilović

Nicolas Jaar i šarenilo emocija sinoć na Apgrejdu

Sinoć, u petak 13. novembra, u tami napuštenog skladišta u blizini beogradske luke Nicolas Jaar je imao svoj treći nastup pred domaćom publikom, ovog puta u ogranizaciji dobro poznate Apgrade ekipe. Piše Veljko Jovanović

Očekivanja su do samog dana žurke rasla iz dana u dan, a karte su rasprodate čitavih nedelju dana pre samog događaja, a do poslednjeg dana su se društvene mreže usijavale u potrazi za još kojom kartom više. Događaj je bio izuzetno dobro organizovan i nije bilo nikakvih kašnjenja ili propusta slične vrste. Valentin Stip je svoj nastup otpočeo u ponoć i u narednih sat i po vremena se postarao da publika bude dobro razmrdana za nastup zvezde večeri.12185538_1705685499718629_5770095603208729840_oIzašavši pred domaću publiku, Nicolas Jaar se obratio prisutnima izrazivši duboko žaljenje zbog tragičnih događaja koji su se tokom večeri odigrali u Parizu rekavši da su naša najdublja osećanja uz francuski narod.

Svoj set je počeo u svom stilu, instrumentalnim zvukovima i mekanim osećanjima koja su činila da čitavoj hali klecaju kolena, a već na prve tonove njegovog remixa The Hellen Hollins Singers-ove pesme „Consolation“  u publici skoro da nije bilo osobe koja nije djuskala.

Kroz svoj set, Nicolas je uspeo da provuče jazz note, techno ritmove, italo disco syntove i soul vokale neumorno igrajući na granici tri hopa što je stvaralo spektar pozitivnih vibracija i uzbudljivo komešanje publike.

https://www.youtube.com/watch?v=rj_sZuSzg_4

Kada je Jaar pustio svoj neobjavljeni remix čuvenog funky hipa iz 80-ih „Can’t Fake The Feeling“ od Geraldine Hunt , iskrena osećanja su preplavila lica prisutnih dok su se ruke sporo njihale uz ritmove pesme, a kada je ubrzo potom svoj set zatvorio čuvenim hitom jednog od prvih indie rock zvezda Cat Stevensovom „Where Do The Children Play“ publika je bila ostavljena bez teksta, a umetnih ispraćem uz do sada na ovakvim događajima nezapamćen aplauz.

https://www.youtube.com/watch?v=C2rDp6FnbP0

Njegov nastup je, osim uz neverovatno dobre trake obeležen i odličnim osvetljenjem i vizuelnim efektima koji su čitavom događaju davali nezaboravnu boju, što se može primetiti i na fotografijama ispod. Takodje, sinoć je zakazan i naredni Apgrade za 5. decembar kada nas očekuje žurka koju će predvoditi Mike Huckaby & Sebastian Mullaert (Minilogue).

Fotografije Stefan Danilović