Loshmi.rejver: 2019 pamtiću po…

Događaj godine?

Čitava 2019. godina je, na neki način, za mene bila jedan neverovatan događaj, s obzirom da sam obišao više od 90% festivala i raznih žurki širom Srbije. Da me pitate kako sam uspeo, ne bih znao šta da vam kažem. No, kao događaj godine mogao bih možda izdvojiti, više zbog druženja nego zbog muzike, odlazak na Lovefest i gomila stvari koja mi se izdešavala za 4 dana koliko sam proveo u Vrnjačkoj Banji

Festival godine?

Da sam bio na Awakenings-u to bi bio konačan odgovor. Verovatno očekujete da kažem Exit, No Sleep ili Lovefest, međutim… Titulu festivala godine od mene dobija Green Love festival zbog svoje specifičnosti, zbog brojnih izvođača koje sam imao priliku da čujem, zbog mesta na kome se održava a koje odiše posebnom energijom i dugom istorijom (SPENS je od devedesetih poznat kao Dom Rejva), kao i zbog toga što sam uvek na strani slabijih.

Klub godine?

Drugstore, dabome. Vidimo se na “devetkama” u martu, ako ne i ranije.

DJ godine?

Brojni strani DJ-evi su tu konkurenti te ne bih mogao da izdvojim jednog. Što se tiče domaćih, za mene je to Lag. Čovek koji me je više puta oduševio svojim nastupima a posebno nastupom na afteru prve večeri No Sleep festivala u gore pomenutom klubu, gde je nastupao sa fenomenalnom VTSS. Mislim da je taj after bio bolji od obe večeri festivala u Hangaru zajedno.

Traka godine?

Bez ikakve dileme to je: Cherrymoon Trax – The House of House (Thomas Schumacher Remix).

Album godine?

Izdvojio bih mini-album tj. EP “Sparkling System” koji je mladi francuski DJ i producent Trym objavio na Regal-ovom lejblu Involve Records. EP se sastoji od 4 vrhunske trake. Ne znam koja je od koje bolja, ali znam da su te trake 2019. godine vrteli Regal, Amelie Lens, Paula Temple, Shlomo i Charlotte De Witte na više nastupa. Domaća publika imala je priliku da čuje traku koja nosi isti naziv kao i sam EP na Regal-ovom nastupu na Naissus Fest-u, čije se izvođenje, uz fenomenalan vatromet, smatra hajlajtom ovog festivala.

DJ set godine?

Najdraži set, koji je ujedno obeležio i najlepše jutro u mom životu, je set Amelie Lens sa Exit-a. Da sam bio na Awakenings-u, isto bih izdvojio nju. U kategoriji setova koji su doveli do upale mišića – Fatima Hajji na Green Love u aprilu, Rebekah na Green Love u oktobru i svakako VTSS u Drugstore.

“Live“ nastup godine?

Na mene je, definitivno, najjači utisak ostavio Reinier Zonneveld i njegov nastup 30. avgusta na Green Love festivalu (Green Air) na Novosadskom sajmu. Iako me to niste pitali, otkriću vam da je najgori nastup koji sam čuo bio nastup Seth Troxler-a na Energy stage-u, prve večeri Lovefest-a. Šta je bre ono, ljudi moji?! Zaista nešto što moje uši više ne žele da čuju.

Gedžet godine?

Kao profesionalnom mimeru – Meme generator, moj verni pomoćnik.