The love for Recondite's "Caldera" is strong.

Kraljevski ogrtač tehna

Rekondajt, u engleskom prevodu nejasan, odnosno Lorenc Bruner, je tehno zvezda čiji sjaj od 2011. godine ne prestaje da seže sve dalje i dalje scenom elektronske muzike. A teško da i jedna grana elektronike danas, sija jače od gore navedene.

Rekondajt je kec iz rukava, kojim organizatori širom sveta najređe imaju priliku da se podiče.

Naime, jedan je od retkih izvođača koji redukuje svoje nastupe na mesečnom nivou. Oni utiču negativno na njegov kreativni tok, harmoniju, koju je stekao radeći kao privatni fizikalni instruktor.

Odrastao je u Bavarskoj, gde mu je šuma postala utočište, a kontinuirani život u gradu gotovo nezamisliv. Lorenc je istinska zagonetka.

Nejasan šustinski, a opet muzički toliko jasan. Izabrao je zaglušujuće buke svetskih festivala, hala, i klubova za životni poziv, neko, ko teži miru i harmoniji.

Trener fiskulture, non stop u pokretu, koji je iz procesa kreiranja muzike isključio bilo kakav fizički rad. Nema klasičan studio, već muziku stvara na svom laptopu, koristeći program Ableton.

Pušta isključivo melodije koje je sam stvorio, od kojih je gotovo trećina, materijal, koji nikada zvanično nije izdata.

Muzička zvezda, a u svojoj biti, skromni momak sa juga Nemačke, čiji je faktički jedini zahtev u rajder listi, taj, da ga organizatori odvedu do neke prirodne oaze u blizini mesta događaja.

Ako vas sve ovo nije zaitrigiralo, njegova muzika svakako hoće.

Ukoliko bi se tehno kandidovao da bude segment klasične muzike, poslao bi Rekondajta kao svog kandidata. Etikete za koje je izdavao bi se sa time svakako složili, Afterlife, Plangent, Ghostly, i mnogi drugi giganti koji skladište kreativnost najboljih svetskih izvođača. Njegova muzika je melodična, odlika koja je po njegovom mišljenju sama srž muzike. Kao što je i sam rekao – “nisam neko ko muziku prosto pušta, više sam kao dizajn, kao arhitektura”. Njegova dela zaista ostaju u ušima i u memoriji, kao nešto konkretno, opipljivo, nešto više od pukih tonova.

Ukoliko slušate pesmu “Corvus”, čućete svrake u pozadini, koje će vas vratiti u detinjstvo i igranje u parku u poznoj jeseni. “Caldera” će biti nezaboravan tehno vrhunac u svakoj diskoteci.

“Sequence”, u kolaboraciji sa Tale Of Us je romantična uspavanka.

U svoj svojoj različitosti, krije se jedni zajednički imenilac, autentičnost.

Uspeh uvek dođe kada se njegovom ishodu prepustite, bez pritiska i moranja. Rekondajt je za to najbolji primer. Ljudi danas sve žele na brzinu, da je sve dostupno. Stvari od danas do sutra. Ali kada želite nešto zaista drugačije, to nije put koji vodi ka nezaboravu.

A njegova muzika je upravo takva. Lični izraz i sloboda.

Kada je septembra 2016. godine numerom “Osa” završavao svoj performans na festivalu Apgrejd u Beogradu, zadovoljstvo se momentalno pretvorilo u iščekivanja kada će naša publika ponovo imati prilku da ga čuje.

Kalemegdansku tvrđavu, već ovoga leta, zameniće Petrovaradinska, odnosno elektronski amfiteatar zvani Dens Arena. Dodatnoj pompi svakako će doprineti i novi EP za Dystopian (023) – Theater II.

EP koji ponosno nosi breme dva prethodna izdanja ove kuće, “Alien Worlds” od Woo York-a i “Rødhåd Remixed” EP.