Kako je Jim Morrison predvideo elektronsku muziku

Frontmen legendarne grupe The Doors, Jim Morrison u jednom svom intervjuu predvideo je nastanak elektronske muzike, a i nastupe izvodjača koje je on tako detaljno opisao u godinama koje će se desiti dugo nakon njegove smrti.

James Douglas Morrison je bio američki pevač, tekstopisac, pisac i pesnik. Rođen je u Melburnu, Florida 8. decembra 1943, a umro je 3. jula 1971. u Parizu. Bio je pevač i vođa rok grupe Doors i smatran je za jednog od najharizmatičnijih pevača u istoriji rok muzike. Takođe je i autor nekoliko knjiga pesama, kratkih dokumentarnih filmova i ranih muzičkih spotova. Morrisonova smrt u 27. godini je zaprepastila njegove obožavatelje. Okolnosti njegove smrti i tajna sahrana su bile predmet beskrajnih glasina i igrali su značajnu ulogu u mistici koja nastavlja da ga okružuje.

Snimak njegovog intervjua iz 1969. godine dokazuje da je on budućnost muzike shvatao bolje nego bilo ko drugim iako tada nije bilo nagoveštaja za tako nešto.

Za budućnost on predvidja da će muzika biti spoj tradicionalnih stilova crnačke i belačke muzike kombinovane sa novom tehnologijom.

Deo njegovog odgovora na pitanje kako predvidja budućnost muzike je sledeći.

“Mogu nekako da zamislim jednu osobu sa puno mašina, traka i elektronskih uredjaja, pevaju ili govore i koriste mašine.”

Poslušajte šta je tačno rekao.