Ilija Djoković i MarkyZ o velikoj rodjendanskoj žurci Lee Dobričić

Lea Dobričić proslaviće svoj rodjendan velikom žurkom u Hangaru u petak 21. aprila kada će okupiti sve svoje prijatelje i drage fanove na pravoj rodjendanskoj fešti. Ovim povodom razgovarali smo sa njenim bliskim prijateljima Ilijom Djokovićem i MarkyZ-om koji će nastupati zajedno sa Leom u čuvenoj b2b2b postavi. Ulaznice za ovu žurku možete pronaći na svim Gigstix i Eventim pretprodajnim mestima po ceni od 400 dinara.

Kako i kada si upoznao Leu?

Ilija: Bilo je to neposredno pred naš prvi nastup na Exit Festivalu 2015. godine, tada sam upoznao i MarkyZ-a.

MarkyZ: Lea i ja smo se upoznali 2005. godine na Akademiji lepih umetnosti u Firenci, odatle je i sve počelo! Ja sam studirao slikarstvo a ona scenografiju, nakon nekog vremena studiranja pored umetnosti zanimala nas je i muzika tako da smo često sate provodili pričajući o muzici, festivalima itd. Ubrzo smo i organizovali prvu trance žurku u jednom malom klubu u centru grada Firence gde je došlo jako puno ljudi i tada smo shvatili oboje da nam se dopada ovaj svet muzike, i počeli smo da se usavršavamo i uskoro imali prvi naš zajednički internacionalni gig u Švajcarskoj. Zatim iz godine u godine, ovo je sve postalo ozbiljnije tako da smo i mi postali ozbiljni didžejevi i jako dobri i verni prijatelji, kolege iliti brat i sestra 🙂  Ne prodje skoro nijedan dan a da se ne čujemo….

Koji njen set bi izdvojio kao najbolji?

Ilija: Definitivno set posle Matadora u Hangaru i repriza Nove godine u Depo-u, 2016. godine. Sećam se da smo ekipa i ja bili u šoku koliko je bila dobra muzika.

MarkyZ: Bilo ih je puno, svaki njen nastup je na neki način drugačiji i uvek ima svoju neku priču i neverovatnu konekciju i energiju koja stvara na dance floor-u.

Kojom bi joj trakom čestitao rodjendan?

Ilija: http://youtu.be/_GIPxFu4bng

MarkyZ: Sascha Braemer – People (Original Mix) jedna njena omiljena stara traka koju je često vrtela u svojoj početnoj karijeri. Kada god da je čujem uvek se setim Lee i dosta dobrih party-a na kojima je često zavrtela.

Šta bi joj poručio?

Ilija: Poručio bih joj da se ne menja i da ostane pozitivna i luda – I da manje pije! 🙂

MarkyZ: Jedan lep album za sve nas!

Šta posetioci mogu da očekuju od žurke, kakav set spremaš?

Ilija:  S obzirom da radimo tročasovni b2b set, nismo se ništa dogovarali, biće spontano i energično. Vidimo se u Hangaru!

MarkyZ: Ove godine po prvi put nastupam u Hangar-u a po drugi put zajedno sa Leom i Ilijom, inače triple b2b smo radili 2015. godine na Exit festivalu gde je bila jako dobra energija na urban bug stage-a, jednostavno kada spojimo naše tri energije i naše 3 moći za mix pultom to može da zvuči jako zanimljivo.

Što se tiče didžej seta uvek spremam nešto novo. Dobar groove mi uvijek privuče pažnju, ali i moćni synth, neka čudna melodija koja se uvijek provuče u pozadini. Sve ovo su esencijalni djelovi mog seta.