High-tech minimal iz ugla Borisa Brejche

Kreator žanra High-Tech Minimal, nemački vizionar zvuka Boris Brejcha veoma rano počeo je da se muzički obrazuje. Od detinjstva svira klavijature i bubnjeve, što je dovelo do narednog nivoa njegove muzičke ličnosti – produkcije i izvodjenja elektronske muzike.

https://www.youtube.com/watch?v=iHZEqKZ53-w

Njegova prva izdanja“Monster“ i „Yellow Kitchen“, objavljena od strane berlinskog lejbla Autist Records, za veoma kratko vreme zauzela su visoke pozicije na top listama, nakon kojih je usledilo nekoliko albuma i hit „Lost Memory“ koji mu je doneo internacionalnu popularnost.

Boris Brejcha se izdvaja od ostalih producenata i po žanru koji je sam stvorio, a nešto više o High-tech minimalu čitate u nastavku.

High-Tech Minimal – inteligentna muzika budućnosti

“Techno je uvek bio veoma zastupljen u mojoj muzici, čak i kada nisam mogao da svoju muziku svrstam u jedan žanr. Tako sam odlučio da stvorim svoj. Nikada nisam želeo da budem povezan sa jednim žanrom, jednom rečju, pa sam se odlučio za miks stvari bez ikakvih ograničenja.

Odabrao sam naziv High-tech minimal jer sam osećao da sam muzički ispred vremena u kome se nalazimo. Miks elemenata koje koristim u toj kombinaciji je veoma jedinstven i High-Tech Minimal je moj opis te posebne kombinacije’‘, izjavio je Boris Brejcha.

High-tech minimal je nastao 2012. godine, a ova kombinacija minimala i electro zvuka za Brejchu predstavlja, kako kaže, “strukturu kojom se možete igrati i dobiti bezbroj varijanti. Glavne karakteristike su pulsirajući bas kao osnova, perkusije, ludi zvučni efekti, melodije i neočekivani obrt u aranžamu. Svaka pesma može da ispriča priču u neverovatnom varijatetu“.

Boris Brejcha stiže na Topljenje 24. novembra