Nešto manje od dva meseca uoči Sea Star festivala u Umagu, EXIT tim otkriva i treći talas izvođača koji 26. i 27. maja stižu u kompleks Stella Maris. Impresivnom spisku koji predvode hedlajneri The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Modestep i Pendulum, sada se pridružuje regionalni elektronski magovi Umek, Spiller, Petar Dundov, Aney F i Marina Karamarko.

Iz Slovenije na Sea Star dolazi techno div svetskog glasa, Umek, koji redovno nastupa na najvećim festivalima kao što su Tomorrowland, Awakenings, Time Warp ili Electric Daisy Carnival. Za njegovu etiketu 1605 izdaju i Mark Knight, Joey Beltram, The Advent, te brojni mladi talenti, a njegova radijska emisija Behind The Iron Curtain emituje se na preko 150 radijskih stanica širom sveta. Ekskluzivni party na Sea Staru napraviće i čuveni italijanski DJ i producent Spiller, čiji se megahit „Groovejet”, u kojem se prvi put na globalnoj sceni predstavila i zanosna Sophie Ellis-Bextor, i dalje smatra za jednu od najvažnijih numera plesne muzike. Punokrvni disco-house singl prodat je u preko 2 miliona primeraka, te je čak postao prva pesma ikad puštena na Appleovom tada skroz novom proizvodu, iPodu! Spisku uzbudljivih izvođača pridružiće se i pravi doajen hrvatske scene, Petar Dundov. Kroz karijeru dugu preko 20 godina, objavio je pet albuma i gomilu singlova, te nastupao u najprestižnijim svetskim klubovima kao što su Berghain, Fuse, Tresor, Rex ili Sub Club. U Umag dolazi i harizmatična predstavnica nove generacije hrvatskih techno DJ-eva, Marina Karamarko, koja iza sebe već ima rezidenciju u cenjenom klubu Sankeys na Ibizi, te nastupe u klubovima u Londonu, Berlinu, Parizu, San Francisku i drugim vodećim destinacijama. Iz Slovenije stiže i DJ i producent Aney F, osnivač ljubljanskog Innocent Music labela, čije se ime pojavljuje na visokim pozicijama Beatport liste.

Zbog izuzetnog interesa publike iz cele Evrope, poslednji, ograničen kontigent festivalskih ulaznica za Sea Star po sjajnoj ceni od 4.490 dinara u prodaji će biti najkasnije do nedelje, 2. aprila, ali i kraće ukoliko se trenutnim tempom rasprodaju i pre toga, dok će od 3. aprila cena biti 4.990 dinara. 

EXIT tim ove godine spojiće čak četiri festivala u regionu u jedinstveno EXIT Leto ljubavi 2017. Prvi u nizu je Sea Star 26. i 27. maja, sledeći je Revolution festival u Temišvaru od 1. do 3. juna, a odmah nakon EXIT festivala, od 6. do 9. jula i specijalnog nastupa sastava The Killers na Get EXITed događaju 5. jula, sledi četvrto izdanje Sea Dance festivala od 13. do 15. jula.

Sea Star Festival smešten je u umaškom kompleksu Stella Maris. Sve bine nalaze se u neposrednoj blizini mora, a udobni i sjajno opremljeni smeštajni kapaciteti na svega 100 metara ili najviše desetak minuta šetnje od festivalskog prostora. Kamp, apartmani, vile i hoteli u kvalitetnim su razredima od 3 do 5 zvezdica, a najpovoljniji smeštaj može se naći za već od 9,99 eura na www.exittrip.org. Kako je centar Umaga udaljen samo desetak minuta peške, Sea Star se bez sumnje nalazi na najidealnijem mestu u odnosu na sve poznate festivale u regionu.

Send this to a friend