Ovogodišnji nastavak EXIT avanture obeležio je drugačiji raspored stage-eva što predstavlja prijatnu promenu s obzirom da se lako moglo doći do svih bina. Osim toga, značajan deo pozitivnih reakcija jeste upravo raznovrsnost izvođača koji su puštali širok spektar žanrova koji pokrivaju chill-out, disco, future garage, minimal, techno, pop, buggie i jazz. Prisustvovati svemu tome na Jazu bilo je pravo uživanje sve dok prvog dana malo iza ponoći nije ponestalo pića. Potpuno. Kao i da se to nije ponovilo tokom sutrašnje dnevne žurke kada se po najvećim vrućinama nije moglo kupiti apsolutno ništa. Ipak, već druge večeri takvi propusti su prestali da se dešavaju.

Kao i većina festivala, drugi Sea Dance Festival po redu je doneo neka iznenađenja sa sobom. Kao što to obično i biva, tu su i pozitivne novosti kao i razočaranja.

TCTS466330_353579304728546_604569556_o

Najveće pozitivno iznenađenje na ovogodišnjem Sea Dance-u bio je nastup momka iz Mančestera koji je jedan od novijih artista čije su trake potpisale vodeće svetske etikete kao što su Chase & Status-ova MTA Records, Disclosure-ov Black Butter i vodeća berlinska Greco-Roman etiketa. Kao što se moglo i očekivati, TCTS je puštao sulude acid house, melodičan future garage i bass house hitove. Njegov nastup proizveo je pravo oduševljenje publike koja nije prestala da đuska i nakon dva i po sata njegovog seta. A kada je završio, plaža se nije praznila još dugo vremena. Za žurku koju organizuje The Sound You Need ekipa i nije se moglo očekivati drugačije.

 

PillowTalkPillowTalk

Tročlani elektro bend koji pokušava da razbije svaki mogući trag žanra u svojim pesmama, a koga najčešće povezuju sa boogie-jem, funkom i deep house-om, bio je dežuran za dobru energiju na prvoj dnevnoj žurci na plaži. Oni su uživo izvodili svoje trake poznate trake sa prošlogodišnjeg albuma ali i još neobjavljene trake koje će se naći na sledećem albumu koji prema njihovim nadanjima izlazi za godinu dana. Trake kao što su Soft, We All Have Rythm i Booty Rang. Na plaži, gosti festivala su se izležavali u plićaku i krili ispod suncobrana, da bi nakon što je sunce počelo da zalazi, počeli da se ljuljaju uz sentimentalne zvukove kalifornijskog trija.

 

Roisin MurphyRoisinMurphy3_fotoMarkoRistic

Sudeći po tome da se gužva na ulazu u festivalski prostor kreirala već oko 22 časa, publika je od nastupa Roisin Murphy očekivala mnogo. Ona je na svom nastupu pevala pesme sa novog albuma koji je izašao pre samo nekoliko meseci i koje, ukoliko ga niste overili, zvuče fenomenalno. Verovatno zbog toga što od njegovog izdanja nije prošlo mnogo, publika je uživala u njenom glasu i zvukovima njenog benda ali nedovoljno. Kada je na kraju počela da peva svoj stari hit koji je radila sa Molokom naslovljen Familiar Feeling, publika je poskakala. A tada je postalo jasno da je očekivala više tih starih hitova koje pamte po njenom magičnom glasu. Zbog toga je Roisin ostavila jedini polovičan utisak na ovom festivalu.

Send this to a friend