Mesec oktobar često predstavlja tranzicioni period u kojem, usled manje aktivnih turneja, dobijamo značajno više novih izdanja u poređenju sa letnjim periodom. Utisci i iskustva stečeni na nastupima bivaju pretočeni u nove stilove i zvukove. Višak vremena proveden u studiju vodi novim trakama, koje odlikuju sveže ideje u kombinaciji sa ustanovljenim produkcijskim sposobnostima, stoga ovog meseca nema previše iznenadjenja u vidu izvođača čije su trake obeležile ovaj mesec.

O prvoj traci je bilo reči i ranije, ali ih je važno ponoviti. Vision (Rodhad remix) se savršeno uklapa u ideju unapređivanja već prepoznatljivih stilova. Traka deli mračno raspoloženje ranijih izdanja, ali i izdvaja Rodhada i njegov veoma karakterističan zvuk. Jedan od retkih izvođača koji stvaraju sličnu atmosferu, britanski producent Phase, takođe ima novo izdanje i sjajnu traku Alone in Time (Floor Mix). Izdanje za Token nastavlja seriju minimalnih traka specifičnih za Phase, dok se Alone in Time izdvaja kao sjajan predstavnik.

Ekskluzivna traka Can You See u saradnji Marcel Dettmana i Levon Vincenta sa kompilacije DJ Kicks predstavlja već drugu veoma uspešnu saradnju ove dvojice izvođača, nakon prošlogodišnje trake Vengeance. Još jedna interesantna saradnja između Catz & Dogz i KiNK se manifestovala energičnom haus trakom Good Love sa Love EP.

Najreprezentativnije trake zvuka koji je aktuelan jesu izdanja Adriatique i Julian Jeweila. Sjajna traka Womb dua Adriatique nastavlja njihov snažan uticaj na tech house ljubitelje. Sa druge strane, remiks Julian Jeweila trake The Enemy sa istoimenog izdanja Matadora jeste kombinacija stilova dvojice izvođača koji su postali sinonim za agresivan zvuk, karakterističan za tehno. Kao i prošlog meseca, Drumcode igra važnu ulogu u novim izdanjima, ovoga puta od strane Sam Paganinija. Traka The Beat se izdvaja kao hit koji će obeležiti predstojeći period.

Radio Slave – Vision (Rødhåd Remix)

Matador – The Enemy feat. Felix Da Housecat (Julian Jeweil Remix)

Slam – Ecclesiastic

Ø [Phase] – Alone In Time (Floor Mix)

Redshape – The Choice (Original Mix)

Marcel Dettmann & Levon Vincent – Can You See

Bambook – Not the One (Flashmob Remix)

Adriatique – Womb (Original Mix)

Catz ‘n Dogz & KiNK – Good Love

Sam Paganini feat Zøe – The Beat

Send this to a friend