Pištaljke, jedne od najuznemirujućih stvari koje možete videti i čuti na žurkama, zbog kojih je pokrenuto i nekoliko inicijativa za zabranu unošenja, izgleda da imaju svoje mesto u istoriji ove kulture.

Kako na rejvovima, u klubovima ili na festivalima, svi smo bar jednom bili svedoci savršenog trenutka u setu omiljenog izvodjača koji je uništen kada se pored nadje neko sa pištaljkom. Ili je pak, trenutak bio ‘vrh’, ukoliko ste i sami nosilac pištaljke za šta predlažemo da je sledeći put ipak ostavite kod kuće.

Bilo kako bilo, korišćenje pištaljki na žurkama najčešće se vezuje za rejvove u Velikoj Britaniji početkom devedesetih. Ipak, korišćenje pištaljki na rejvovima počelo je iz potpuno drugog razloga, što je otkrio korisnik na Reddit-u.

Naime, izvodjači poput Underground Resistance, CyberSonik, P909 krajem osamdesetih u SAD-u često su pištaljke koristili na svojim nastupima kako bi animirali publiku. Ubrzo, one našle su se na drugoj strani, medju publikom kako bi na neki način zamenile aplauz i pokazali didžeju da se sjajno provode.

Sledeću put kada čujete pištaljku na rejvu, setite se da je u pitanju preko tri decenije duga tradicija, možda će Vam onda manje smetati.

Send this to a friend