Kulminacija letnje klabing sezone u Beogradu, i ove godine je Apgrade Weekend, koji će se održati 2. i 3. septembra na Kalemegdanu, u rovu ispod Vojnog muzeja. Tokom dve noći pod otvorenim beogradskim nebom nastupaće neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene. kao što su neprikosnoveni vladar Resident Advisor liste i nepogrešivi nemački maestro Dixon, te najtraženiji svetski DJ tandem Tale of Us. Na istoj bini nastupiće i ultimativni „live techno“ majstor Recondite, te apsolutna elektro-heroina Miss Kittin. Domaću podršku u najlepšem potezu Beogradske tvrđave, pružiće im naši međunarodno priznati izvođači Marko Nastić, Tijana T i Vladimir Ivković, te iskusni Apgrade rezidenti Gordan Paunović i Vlada Janjić. U prodaju su puštene jednodnevne ulaznice po jedinstvenoj i prvoj ceni od 1290 dinara na blagajnama Eventima i Gigstixa. nova cena vikend ulaznica je 1990 din, dok ulaznice za VIP Terasu koštaju 2990 dinara Kapacitet je ograničen na 2.500 posetilaca po večeri, a vikend ulaznice će ispred ulaza biti menjane za narukvice.

Subota, 3. septembar, drugi dan Apgrade vikenda, rezervisana je za dugo iščekivani nastup virtuoza na mašinama, Recondite, kao i najpoznatiji tehno dvojac na planeti, Tale of Us.

 Tale of Us je dvojac koji čine italijanski virtuozi sa berlinskom adresom, Matteo Milleri i Carmine Conte. Čuveni Mixmag ih je 2015. proglasio za najbolji DJ tandem, a iste godine su bili drugoplasirani na Resident Advisor listi, odmah posle Dixona. Njihovi DJ setovi stižu sa najvećih svetskih pozorinica kao što su Coachella, Secret Solstice, Time Warp, a njihov nastup sa festivala Nuit Sonores smatra se jednim od najboljih „Boiler Room“ setova uz preko 2 miliona Youtube pregleda. Impresivnu produkciju objavljuju na kultnim etiketema kao što su „R&S“, „Visionquest“, „Life & Death“ ili „Minus“, a ubedljivo najvažnija numera u poslednjih par godina „Another Earth“ postavila je Tale of Us u sam vrh svetske elektronske scene! Ove godine pokrenuli su svoju noć u čuvenom klubu „Space“ na Ibici, pod nazivom „Afterlife“, a spisak gostiju uključuje imena kao što su Dixon, Recondite, Âme, Marcel Dettman, DJ Harvey, Mind Against i naša Tijana T!

Recondite (Lorenz Brunner) je zahvaljujući brojnim izdanjima i maestralnim nastupom uživo, postao jedan od najtraženijih izvođača na elektronskoj sceni. Glasovima publike iz celog sveta 2014. osvojio je titulu „The Best Live Act“ na top listi Resident Advisora, na kojoj je i dalje u samom vrhu. Redovni nastupi u klubovima Berghain, Fabric, Concrete i Nitsa doneli su mu vodeće pozicije na svetskim festivalima kao što su Melt!, ADE, Nuit Sonores, Dekmantel i Time Warp gde je nastupao uz Ričija Hawtina, te ubrzo postao jedan od rezidenata famoznih ENTER žurki na Ibici. Izdaje za vodeće izdavačke kućama kao što su „Ghostly“, „Innervisions“, „Dystopian“, „LIfe & Death“ i brojne druge.

Pogledajte kako je izgledao drugi dan premijernog Apgrade vikenda na kome su nastupili Boris, Function i Efdemin, zvezde najpoznatijeg kluba na svetu- Berghain.

Apgrade je u proteklih godinu dana u Beograd doveo neke od vodećih elektronskih umetnika, kao što su to Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Chris Liebing, Mathew Jonson, Dave Harrington, Mike Huckaby, Function, Efdemin i Steve Bug, ali i brojne nove talente među kojima su Valentin Stip, Julian Jeweil, Sebastian Mullaert, Fabio Florido, Caleb Calloway i drugi.

Send this to a friend