U večerašnjem izdanju Sunday Beat, najbolje nedeljne zabave u Beogradu imaćete priliku da slušate Petra Cvetkovića, domaćeg producenta čije trake su najviše puta bile čartovane u našim mesečnim di-džej čartovima koje objavljujemo. Pored Petra nastupiće Calavera i Tom Collins, rezident ovog serijala žurki čiji je host glumac Viktor Savić.

Petar Cvetković rođen je u Beogradu. Rastao je u porodici koja je puno pažnje poklanjala muzici, pogotovu Petrovom odrastanju uz kvalitetne zvuke primerene tada njegovom uzrastu i koja je bila dosta oslonjena na jazz i soul žanrove, i Petar je na tome najviše zahvalan starijem bratu. Kao mali počeo je da svira klavir i tako je krenuo da upoznaje svet muzike koji je počeo ubrzo da se pretvara u početke stvaranja svojih numera preko semplovanja sa kaseta i usnimavanja vokala preko malih magnetofona.

Na samom početku muzika koju je stvarao bila je hip-hop. Ubrzo je okupio ekipu iz kraja i zajedno sa njima osnovao prvi bend Podrška iz kraja sa kojima je 2003. godine izbacio album Pakt sa zvukovima, sa primesama drum & bass i house žanra. Nakon razlaza benda deo ekipe nastavlja sa radom pod nazivom Dirty Cover i tu ostvaruju prva izdanja za 2600 Records na kome je inače izašao prvi deep house album pod nazivom Last Life, gde su i nastavili da izbacuju pesme, a time se ohrabrivali za veće korake ka eksperimentalnijem tech house pravcu. Nakon uspešne saradnje grupe producenata, Petar je ostvario i par izdanja pod imenom Lomatic da bi ubrzo nakon toga postavio svoje lično ime u svetu izdavaštva i utabao put ka solo karijeri što je ostalo do današnjeg dana.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/234970635″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Izdanja za čuveni Wiggle, Is This, Little Helpers, Moral Fiber, Kina Music…su ga postavili na mesto sa kog lakše komunicira sa svim ostalim producentima i tako ostvaruje sve uspešnije saradnje. U međuvremenu postaje član Happy People organizacije sa dugom tradicijom rada u Srbiji, preko 20 godina gde se i trenutno nalazi i uspešno realizuje projekte koji se tiču organizacije žurki i događaja koji su vezani za muziku i umetnost uopšte.

Petar je nedavno snimio miks najsvežijih izdanja za jednu od najpoznatijih etiketa Cadenza Music koji vam predlažemo da poslušate u nastavku.

Cadenza Podcast | 198 – Petar Cvetkovic (Cycle) by Cadenza Music on Mixcloud

Send this to a friend