Nastavljamo sa predstavljanjem muzike umetnika koji će u skorijevreme nastupiti u Beogradu, naime ovog puta predstavljamo novi singl Nicolas Jaar-a koji je od 10. oktobra u prodaji na R&S Records etiketi.

Traka po imenu „Fight“ kroz svojih osam i po minuta koliko traje, provodi vas kroz mešavinu različitih žanrova elektronske muzike. Lagani intro stvara dojam da se radi o trip hop zvuku koji se nakon nekog vremena komplikuje raznolikim perkusijama, fxovima, chordovima i iseckanim vokalima. Nakon toga kreće vrlo „pokretljiv“ breakbeat ritam koji ima i neke odlike pop muzike. Potpuna konfuzija nastaje u drugom brejku, koji dolazi niotkuda i stvara dojam o menjanju koncepta cele trake. Možemo da primetimo neku vrstu dubstep ritma u brejku, koji stvara utisak da umetnik „menja dimenziju vremena“. Nakon brejka opet kreće agresivna breakbeat sekvenca, obogaćena mnogim novim elementima u vidu novih vrsta chordova, white noiseva…

Mnogo stvari se može čuti u ovoj traci, od reverbova ograničenih trajanja, perkusija slaganih po sličnom sistemu koji koristi Max Cooper, Jaarovi karakteristični „mumlavi“ vokali, svemoćne atmosfere, grmljavine… Sve u svemu vrlo složena kompozicija njujorškog kompozitora.

Nadamo se da ćemo ovu traku čuti na njegovom nastupu 10. oktobra na Apgrade-u, gde će zajedno sa Valentin Strip-om nastupiti u Hangaru (Luka Beograd) a ispod poslušajte i pokušajte da zamislite kako će publika reagovati na ovaj singl.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/227499503″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=’450′ iframe=”true” /]

Nicolas Jaar – Fight [R&S Records]
8.5Konačna ocena
Send this to a friend