Sledeće ime na listi za ’’Ask the Experts’’ serijal koji objavljuje Xlr8r je Maceo Plex.

Maceo Plex, čije je pravo ime Eric Estornel, započeo je svoju karijeru 1993.  Zaintrigiran muzikom i vinilima ubrzo počinje da pravi tehno, elektro i haus mikseve koji mu donose veliku popularnost početkom 90-ih. Bio je pod izuzetnim uticajem Model 500, Kenny Larkin, Idjut Boyz i Convextion-a, pa počinje  sa eksperimentisanjem hardver modula što dovodi do njegove prve muzičke produkcije. Obuzet zvukom tehna i elektra, krenuo je da izdaje mnoštvo muzike različitih žanrova,  najviše pod pseudonimima Mariel Ito i Maetrik – dok je za to vreme putovao po svetu i puštao po velikim i popularnim klubovima.

I onda su se stvari promenile.

Kada se preselio iz SAD-a u Valensiju, njegova muzika je krenula da se menja takođe – i to je bio početak Maceo Plexa. Funkadelic, Moodymann, Atjazz, Isolee i Luomo su takođe uticali na njegovu transformaciju.
Ovih dana, on je jednostavno jedno od najvećih imena elektronske scene – DJ, producent, a takođe i osnivač izdavačke kuće ’’Ellum’’, gde je izdao novi LP ’’Solar’ koji smo čekali dve godine.

A sada, možete mu postaviti pitanja vezana za produkciju, DJ-ing ili bilo šta. Sva pitanja bi trebalo da pošaljete na [email protected] sa naznakom ‘’Maceo Plex’’.

Maceo Plex će nastupati na Lovefestu koji se održava u Vrnjačkoj Banji u avgustu, zajedno sa Loco Dice, Chris Liebing, Luciano i mnogim drugima. Više informacija potražite ovde.

Send this to a friend