Luigi Madonna je otkrio elektronsku muziku veoma rano, a prva ljubav bio mu je čikaški house zvuk koji je strastveno slušao od kada je imao 11. godina. Ubrzo mu se javila želja za eksperimentisanjem zvuka, a nije prošlo puno vremena kada je otkrio lokalnu klupsku scenu.

Luigi je ostao jedna od glavnih figura italijanskog techno, a on je u intervjuu za Data Transmission govorio otkrio nešto više o svom uspehu i koliko je za to zaslužna situacija na lokalnoj sceni.

‘Znao sam da ću uspeti i da ću didžejingom moći dugo da se bavim kada su me podržali najbolji sa domaće scene, kada sam saznao da imam podršku didžejeva kao što su Rino Cerrone i  Markantonio. Oni su puštali moju muziku u svojim setovima jako često i neke moje trake je Markantonio izdao na svojoj etiketi Analytic Trail. Zatim su mi u Napulju prišla neka internacionalna imena i veliki promoteri. To i podrška ekipe u Napulju koja je verovala u mene bilo je sve što je bilo potrebno’, izjavio je Luigi.

EP Primo koji je Luigi izdao za etiketu Adam Beyer-a Drumcode, svakako je prekretnica u njegovoj karijeri nakon koje su usledili brojni internacionalni bukinzi i veliki broj fanova. I pored statusa zvezde koji poseduje Luigi, kao i Marco Carola, Joseph Capriati i Roberto Capuano koji su takodje iz Napulja, često pominju lokalnu scenu.

‘Budućnost napuljskog tehna je velika, postoji puno mladih artista koji se tek probijaju na scenu’, poručio je Luigi Madonna, i kao veliku nadu imenovao Mars Bill-a.

Italijanski techno zvuk svakako je prepoznatljiv, kako kaže Sam Paganini, strastveniji je, dok se italijanski izvodjači drže zajedno i medjusobno podržavaju što je rezultiralo tome da scena izrodi neka od najvećih i najuticajnijih imena, možda je ovo nešto o čemu bismo i mi trebali da razmislimo.

Luigi Madonna, za tačno 3 nedelje, 3. novembra nastupa na Play žurci u Hangaru. Ulaznice po ceni od 690rsd dostupne su samo još sutra.

Send this to a friend