Ludilo zvano Cocoon

Već odavno ponedeljak na Ibici znači Cocoon u Amnesia-ji.

Ova priča počinje 1999. godina kada poznati klub postaje dom Cocoon žurkama. Močni lejbl Sven Vatha ovde organizuje sjajne večeri sa još boljim imenima već 18 godina.

Imali smo priliku da prvi put posetimo Amnesiju baš kada je bila Cocoon žurka, a tada su nastupali Sven Vath, Nina Kraviz, Ilario Alicante i Dana Ruh. A sve je počelo u ponoć, kada je Sven kročio na podijum terase kluba i počeo da zagreva publiku za dogadjaj. Nakon njegovih opakih bitova, primetili smo da se za kratko vreme klub sve više i više puno, a trenutak kada je terasa bila krcata označio je početak performanca cocoon igračica koje su pored jedinstvene rutine nosile po jedno slovo poznatog brenda.

Nakon što su one začarale publiku, sve oči bile su uprte u techno veterana u iščekivanju noći za pamćenje. Cocoon noći su prvi techno serijal na Ibici, a od brenda se očekuje kvalitetan zvuk, što je upravo ono što Sven Vath isporučuje. Sven je nakon performansa promenio vajb kluba i atmosferu svojim tvrdjim i pulsirajućim trakama i uveo nas u svoj maratonski set koji krade spotlajt.

Sven je puštao od ponoći do četiri izjutra i njegov snažni techno gruvao je Amnesijom a bit je postajao sve tvrdji, mračniji i stvarao još bolje brejkove. Slušajući prvog čoveka Cocoon-a u maratonskom, četvoročasovnom setu nešto je nezaboravno čemu techno fan može da prisustvuje. Od ispravnog uvodjenja u noć, putovanje didžeja ide pravim putem a slušaocima otkriva nove teritorije. Svako ko ga je nekoliko puta prethodno čuo u setovima od dva sata, ne može ni da pretpostavi kako izgleda ovako nešto. Svenov set učinio je da istražimo nove teritorije muzičke selekcije jednog veterana.

Nakon što je Sven završio na terasi, i Dana u klubu, pred nama je bila velika dilema. Ostati ovde i slušati Ilario-ja ili Ninu. Odlučili smo da se šetamo od bine do bine a ono što nam je privuklo najviše pažnje pored sjajne muzike jeste i ozvučenje koje nije dozvoljavalo da se zvuk meša. Nakon kratkog perioda se razdvojili, a naši saputnici otišli su da slušaju Ninu. Njihovi utisci seta bili su očekivani i glasili su ‘Nina Kraviz je razvalila’.

Odlučili smo da slušamo Ilarija, čiji set je bio savršen nastavak na Sven-ov. Cocoon uzdanica Ilario postepeno nas je uvodio i mračniji i intimniji set. Puštao je mračniji spektar techna sa sjajnom brejkovima i potvrdio zašto je Svenov najbolji rezident. Zajedno sa prvim zracima sunca, Ilario je atmosferu doveo do tačke ključanja. Isporučio je neke nezavoravne trenutno i emociju koja je pogodila sve prisutne, što ga čini hajlajtom večeri.

Naša prva poseta Cocoon žurci u klubu Amnesia svakako je jedna od najboljih klabing iskustva koje smo doživeli, bilo da je kriva Ibiza, ili Cocoon.

 

Send this to a friend