Miloš Martinov, poznatiji kao Lag, važi za svojevrsnog tehno heroja novog kova, kako među rejv veteranima, tako i među klaberima početnicima. Posle vrhunskih izdanja „Fiend“ i „Misfit“ koji su pronašli dom u redovima roterdamske etikete Mord, Lag je ovog puta izdao EP po imenu „Unrest“ za novi britanski lejbl THEM na kojem su se u okviru prvih izdanja našli kultni producenti andergraund miljea, Perc i JoeFarr. U svom prepoznatljivom maniru, Lag je isproducirao dve trake po imenu „Nemir“ i „Bumer“, dok se za remiks pobrinuo američki „hardware techno maestro“, Paul Birken.

Traka po imenu „Nemir“ je offbeat haos kombinacije kotrljajućih kickova i tomova koji podižu energiju, dok se distortovana kontra gubi u drugom i pojavljuje u prvom planu stvarajući osećaj trodimenzionalnosti. Prizvuk trake varira od neutralnog ka mračnom, dok ne ulete industrijom obojeni šejkeri koji u kombinaciji sa precizno isečenim vokalom kroz efekte stvaraju momente ekstaze na granici između militarizma i anarhije.

Koliko god da je prva traka sa ovog izdanja bila bazirana na lomljavi i pesničenju, „Bumer“ se sa druge strane okreće sirovoj snazi i intenzitetu struje penetrirajućeg sub-bassa u tolikoj količini da će vam ovaj monstrum na moćnom ozvučenju postati jedan od vrhunaca večeri. Industrijski vokal isečen na kriške, kao u prethodnim Lagovim izdanjima, služi kao zarazno zabadanje pri otvaranju repetitivne petlje gde nakon svakog okidanja sledi zemljotres distortovanih kikova praćen zvukom blago naelektrisanih kastanjeta.

Paul Birken se pobrinuo da na ovom izdanju u isto vreme zadrži nit koja se prožima kroz celo izdanje, ali i doda nivo energije koji se može opisati kao napumpano hidrauličko gaženje. Nakon apstraktnog i uvrnuto-veselog početka, sledi čudovišni rafal kikova i tomova potčinjenih sub-bassu koji čini ovu traku sve intenzivnijom kako pesma napreduje gde je trajanje vrhunca ravno perverziji. Ako su Birkenove vodilje bile mrvljenje i iščašeni smisao za humor, ubo je u centar!

Četvrto izdanje izdavačke kuće THEM biće dostupno od 3. juna na vinilu, dok će sredinom šestog meseca u opticaj biti puštena i digitalna verzija. „Unrest EP“ je svež, energičan i nadasve originalan pečat koji savršeno opisuje Laga.

Podržite scenu. Kupujmo domaće!

Lag - Unrest [THEM]
8.5Konačna ocena
Send this to a friend