Lider nemačke tehno scene Chris Liebing pokrenuće novu sezonu Apgrade događaja 27. maja u beogradskoj Barutani! Producent iz Frankfurta povezan je sa Balkanom i kod nas već dugi niz godina važi za jednog od tri najtraženija izvođača svetske tehno scene. Podršku u Beogradu pružiće mu naši producenti u međunarodnom usponu Filip Xavi i Monosaccharide, a noć u Barutani, ispod bedema Kalemegdana, otvoriće iskusni Vlada Janjić.

Chris je jedna od kultnih ličnosti elektronske muzike sa preko 700.000 lajkova na svojoj fejsbuk stranici. U Srbji znamo da vas ima prilično. Ali, jeste li znali sledeće stavke o njemu? Koliki ste fan Chris Liebinga?

1. Chris Liebing je svoju karijeru počeo na kasetama, zaobilazeći CD plejere u širokom luku kako bi nastavio na vinilima. Uživanje nije pronašao u miksanju na tri gramofona, pa je sebi olakšao miks koristiće se loop samplerom koji je detektovao brzinu ploča, te je mogao da snimi određene deonice i time poboljša kvalitet prelaza.

2. Chris je kum šranca, podvrste hard tehna koji se pojavio krajem 90ih godina. Ime je nastalo sasvim slučajno kada je njegov prijatelj Tomas naglas izgovorio „DAS SCHRANZT!“ u prodavnici ploča.

3. Liebing je vegan i zalaže se za zdrav život, te je i redovni posetilac teretane što se da videti iz njegove građe.

4. Njegov tattoo majstor boravi u Beču i svaki put kada se vide popričaju o životu i simbolima kako bi kasnije to preneli na kožu.

1e56529613d82a236f3088426cf3e81f

5. Veliki je prijatelj Carl Coxa, te će ovog leta predvoditi i program oproštajne sezone poznatog miljenika klabera, koja će po mišljenju javnosti biti najveća u istoriji Ibice.

6. Dok kanališe svoju kreativnu energiju za pultom, koristi analognu efekat mašinu, 4 kanala koja kontroliše preko dva kompjutera od kojih je jedan uvek offline. Pitamo se, kakve li sve velike projekte skriva?

7. Njegov CLR podcast pratilo je 400.000 ljudi na mesečnom nivou pre gašenja, dok njegov novi AM/FM podcast prati i više.

8. Jedna AM/FM epizoda sadrži sat vremena sa jednog od njegovih nastupa. Očekuje se da će set iz Barutane takođe biti emitovan, tako da baš vi možete da postanete deo istorije zapisan na zidovima titana tehna.

Send this to a friend