Mlada Beograđanka, Mirjana Milić (21) koja je juče ujutru oko 7.30 sati pronađena mrtva u iznajmljenom stanu, po svemu sudeći, još jedna je žrtva konzumiranja prekomerne doze ekstazija, kako pišu beogradski mediji.

Preminula Mirjana Milić nekoliko dana pre smrti javno je na društvenim mrežama pisala da je počela da konzumira ekstazi. Uzrok smrti mlade devojke još se utvrđuje i čekaju se rezultati toksikoloških analiza, prenosi Blic.

Prema pisanju portala Blic, Mirjana je bila svedok smrti tinejdžera Jovana Paunovića (17) koji je preminuo nakon konzumiranja prekomerne doze ekstazija na jednom beogradskom splavu, nakon čega je u bolnici preminuo. Jedna od prvih osoba koja mu je potrčala u pomoć bila je upravo Mirjana Milić.

Sudeći po njenim objavama na društvenim mrežama, Jovanova smrt je Mirjanu pogodila, te je i otkrila da je bila svedok njegove smrti. Mirjana je u jednoj javnoj grupi napisala da i sama od nedavno uživa u konzumiranju ekstazija.

Mirjana je preminula nakon žurke

On je policiji rekao da njih dvoje te večeri nisu konzumirali narkotike.

Prema pisanjima domaćih medija, u Srbiji su se pojavile roze tablete novog „redbul“ ekstazija, čija jedna doza može da izazove komu, a potom i smrt. Kliničkim ispitivanjima je ustanovljeno da doze od 75 miligrama aktivne MDMA supstance, koje se nalaze u običnom ekstaziju, nisu smrtonosne. Međutim, to se ne može reći za novootkrivene tablete.

Tri smrti za 7 dana

Jovan Paunović (17) preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima, jer je u sebe uneo smrtonosnu količinu droge ekstazi.

Nemanja Šafarik (18) preminuo je u Gundulićevoj ulici u Bačkoj Palanci. Telo sina pronašao je otac, a veruje se da je umro od predoziranja narkoticima.

Marija M. (17) iz Kragujevca, učenica Politehničke škole, preminula je kada je sa starijim bratom bila kod druga u naselju Šumarice, gde je, kako se sumnja, unela smrtonosnu dozu sintetičke droge.

Izvor: Blic

Send this to a friend