Kulminacija letnje klabing sezone u Beogradu, i ove godine je Apgrade Weekend, koji će se održati 2. i 3. septembra na Kalemegdanu, u rovu ispod Vojnog muzeja. Tokom dve noći pod otvorenim beogradskim nebom nastupaće neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene. kao što su neprikosnoveni vladar Resident Advisor liste i nepogrešivi nemački maestro Dixon, te najtraženiji svetski DJ tandem Tale of Us. Na istoj bini nastupiće i ultimativni „live techno“ majstor Recondite, te apsolutna elektro-heroina Miss Kittin. Domaću podršku u najlepšem potezu Beogradske tvrđave, pružiće im naši međunarodno priznati izvođači Marko Nastić, Tijana T i Vladimir Ivković, te iskusni Apgrade rezidenti Gordan Paunović i Vlada Janjić. U prodaju su puštene jednodnevne ulaznice po jedinstvenoj i prvoj ceni od 1290 dinara na blagajnama Eventima i Gigstixa. nova cena vikend ulaznica je 1990 din, dok ulaznice za VIP Terasu koštaju 2990 dinara Kapacitet je ograničen na 2.500 posetilaca po večeri, a vikend ulaznice će ispred ulaza biti menjane za narukvice.

Tale of Us je dvojac koji čine italijanski virtuozi sa berlinskom adresom, Matteo Milleri i Carmine Conte. Čuveni Mixmag ih je 2015. proglasio za najbolji DJ tandem, a iste godine su bili drugoplasirani na Resident Advisor listi, odmah posle Dixona. Njihovi DJ setovi stižu sa najvećih svetskih pozorinica kao što su Coachella, Secret Solstice, Time Warp, a njihov nastup sa festivala Nuit Sonores smatra se jednim od najboljih „Boiler Room“ setova uz preko 2 miliona Youtube pregleda. Impresivnu produkciju objavljuju na kultnim etiketema kao što su „R&S“, „Visionquest“, „Life & Death“ ili „Minus“, a ubedljivo najvažnija numera u poslednjih par godina „Another Earth“ postavila je Tale of Us u sam vrh svetske elektronske scene! Ove godine pokrenuli su svoju noć u čuvenom klubu „Space“ na Ibici, pod nazivom „Afterlife“, a spisak gostiju uključuje imena kao što su Dixon, Recondite, Âme, Marcel Dettman, DJ Harvey, Mind Against i naša Tijana T!

Usled velikih obaveza oko održavanja rezidenture na Ibici, uspeli smo da ugrabimo malo vremena ovog dvojca sa kojima smo popričali o njihovoj muzičkoj evoluciji, romatičnom tehnu, kao i o njihovim pojednačnim talentima koji su ih doveli do vrha elektronske scene.

 

Čestitamo na uspešnim Afterlife žurkama u klubu Space. Šta vam se najviše svidelo i koje su bile najveće prepreke tokom organizovanja rezidenture na Ibici?

Hvala, lepo nam je što to čujemo i nismo još uvek gotovi! Organizacija oko rezidenture definitivno nije jednostavna stvar. Posebno zato što smo hteli da preuzmemo ceo klub sa celom Afterlife estetikom i atmosferom na svim frontovima i neophodno je održavati prostor interesantnim iz nedelje u nedelju (i za sebe i publiku).

Stvar je u tome što imamo sjajan tim i zahvalni smo svima zbog kojih je sve išlo tako glatko. Ako bismo morali da odredimo jednu prepreku ili lošu stranu to je onda stres pre nego što se otvore vrata u nadi da će sve proći dobro za umetnike i našu publiku.

Imenovani ste „di-džejevima godine“ od strane kultnog časopisa Mixmag. Koje su to stvari bez kojih se vaši setovi ne mogu zamisliti?

Koliko god to smešno zvučalo, potrebni smo jedan drugom, to je sigurno. Ostatak je na muzici koju volimo u datom trenutku.

 

Rekli ste da se vaša muzička evolucija može podeliti u tri faze. Možete li da nam objasnite te delove vašeg putovanja do sad?

Ove faze su evolucija našeg zvuka. Isprva smo bili više u deep house pokretu, ali smo ubrzo shvatili da to baš i nije za nas. Rekli bismo da smo se čak i pogubili malo na kraju ovog perioda. Onda smo proširili našu ljubav prema progressive hausu. Tada smo uradili Renaissance mix (2013).

Na kraju, „Another Earth“ koji je izašao za Minus je obeležio naš početak priče sa melodičnijim tehnom.

 

Pretpostavljam da svako od vas ima svoj specijalni talenat koji koristi u produkciji i di-džejingu. Koji su to talenti kojima se vi ističete i dopunjavate?

Carmine: Matteo zna kako da napravi traku od koje podijumi eksplodiraju.

Matteo: Carmine je sjajan po pitanju melodije i sviranja.

Afterlife Ibiza

Opisali ste svoj zvuk kao „romantični tehno“. Šta je toliko posebno kod ovog zvuka?

To je malo dramatičan termin (smeh). Ali ono što smo želeli da kažemo je da naš tehno zvuk ima određenu dozu melodija i melanholije. Muzika koju pravimo i sviramo će oduvek imati ovo. Samo volimo malo drame u svemu tome.

 

Zašto je Berlin toliko dobar za umetnike? Pomenuli ste samoću u jednom intervjuu, koliko se sećam.

Da, Berlin je prilično hladan i siv. Nije baš grad u kome je naročito naglašena sreća, ali je mesto koje inspiriše. Tokom najvećeg dela godine prilično je mračno, tako da je to savršeno za našu kreativnost.

 

Ko je najviše uticao na vašu muziku?

Boards of Canada, Aphex Twin među ostalima, ali i ljudi kao Nils Frahm, Max Richter, Ludovico Einaudi itd. Takođe i artisti oko nas, kao što nas Afterlife prilično inspiriše.

Tale of Us

Šta je sledeći korak u vašem zvuku?

Naš zvuk je odraz naše kreativnosti koja je organska, tako da je teško reći šta je sledeće. Ne možemo to da predvidimo, dođe i ode i pustimo je da se desi. Nema poente u borbi sa kreativnošću, ili njenim naprezanjem.

 

Nastupićete u Beogradu prvog vikenda septembra, na poznatom Apgrade vikendu. Šta možemo očekivati od vas na Kalemegdanskoj tvrđavi?

Tvrđava izgleda sjajno, jako smo uzbuđeni! Takođe je lepo svirati sa prijateljima, što govori da će biti jedno lepo veče. Nismo sigurni oko svog izbora muzike, ali ćemo sigurno pustiti neku novu muziku koja će izaći na našoj Afterlife etiketi.

Foto: Regis Paolo

Send this to a friend