Kulminacija letnje klabing sezone u Beogradu, i ove godine je Apgrade Weekend, koji će se održati 2. i 3. septembra na Kalemegdanu, u rovu ispod Vojnog muzeja. Tokom dve noći pod otvorenim beogradskim nebom nastupaće neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene. kao što su neprikosnoveni vladar Resident Advisor liste i nepogrešivi nemački maestro Dixon, te najtraženiji svetski DJ tandem Tale of Us. Na istoj bini nastupiće i ultimativni „live techno“ majstor Recondite, te apsolutna elektro-heroina Miss Kittin. Domaću podršku u najlepšem potezu Beogradske tvrđave, pružiće im naši međunarodno priznati izvođači Marko Nastić, Tijana T i Vladimir Ivković, te iskusni Apgrade rezidenti Gordan Paunović i Vlada Janjić. U prodaju su puštene jednodnevne ulaznice po jedinstvenoj i prvoj ceni od 1290 dinara na blagajnama Eventima i Gigstixa. nova cena vikend ulaznica je 1990 din, dok ulaznice za VIP Terasu koštaju 2990 dinara Kapacitet je ograničen na 2.500 posetilaca po večeri, a vikend ulaznice će ispred ulaza biti menjane za narukvice. 

Recondite (Lorenz Brunner) je zahvaljujući brojnim izdanjima i maestralnim nastupom uživo, postao jedan od najtraženijih izvođača na elektronskoj sceni. Glasovima publike iz celog sveta 2014. osvojio je titulu „The Best Live Act“ na top listi Resident Advisora, na kojoj je i dalje u samom vrhu. Redovni nastupi u klubovima Berghain, Fabric, Concrete i Nitsa doneli su mu vodeće pozicije na svetskim festivalima kao što su Melt!, ADE, Nuit Sonores, Dekmantel i Time Warp gde je nastupao uz Ričija Hawtina, te ubrzo postao jedan od rezidenata famoznih ENTER žurki na Ibici. Izdaje za vodeće izdavačke kućama kao što su „Ghostly“, „Innervisions“, „Dystopian“, „LIfe & Death“ i brojne druge.

 

Pre nego što si postao Recondite, jedan od najboljih svetskih izvođača elektronske muzike uživo, bio si lični trener. Možeš li nam dati uvid kako ostaješ u formi i zdrav tokom konstantnog rada i putovanja, koje mora biti zamorno?

Prvo- najosnovnija stvar je da ne treba nastupati previše, neophodno je održavati normalan bio ritam i cikluse spavanja. Nekoliko vikenda sa tri ili više nastupa su potpune ubice zdravlja, bez ikakvog razmišljanja.

Drugo- jako je bitno razraditi individualnu rutinu koja raste sa tobom tokom godina, korigujte  slabe tačke i ne idite u ekstremne oblike vežbe.

 

Na temu zdravlja, posebno mentalnog, rekao si da ne možeš da podneseš energiju grada ako ne odeš jednom u šumu u periodu od tri nedelje. Tvoja muzika ima isti ovakav osećaj šume. Zašto ti je priroda toliko bitna? Šta te inspiriše u šumi?

Odrastao sam u prirodi, to je moja prirodna okolina gde se osećam najudobnije. Što više vremena provodim u veštačkom okruženju, to se moja žudnja za prirodom povećava. Mislim da se ovo odnosi na svako ljudsko biće- neki su jednostavno izgubili senzibilitet da mogu da osete to.

Recondite

Kako percipiraš muziku koju voliš da praviš? Postoji li neki poseban osećaj koji te vodi ili zvuk?

U suštini to je žudnja koju osećam koja me natera da sednem i započnem traku. Nije neki specijalan kreativniji naboj niti okolina koja me inspiriše – samo čisto uzbuđenje koje vodi ka nečem novom.

 

Povezuju te dosta sa zvukom „kiseline“ (acid). Zašto i odakle potiče fascinacija ovim zvukom?

Veoma, veoma jednostavno. Mislim da je to bio Tinmanov „Nonneo“ sa njegovog „Acid Test EP“  koji mi je privukao pažnju na kiselinu. Ne volim staromodnu „kiselinu“, previše je stresna za mene.

 

Melanholija igra veliki deo tvoje muzike. Šta je to toliko specijalno oko tog osećaja koji okružuje tvoj zvuk?

Mislim da je to pitanje individualne ličnosti. Za mene je to veoma prikladan opis te emocije, jer melanholija može biti i tužna i srećna u isto vreme.

 

Izglasan si kao „Best Live Act“ na prestižnoj Resident Advisor listi 2014. i ostao si u samom vrhu. Šta je za tebe bio najveći motivator da stigneš dotle?

Nisam imao nikakvu motivaciju da stignem tamo. Moja karijera je meandrirala nekoliko godina, u suštini nije bilo neke prave karijere. I odjednom je sve počelo jako brzo. Nisam to planirao- tako da nisam imao neku specifičnu motivaciju.

recondite-158866

Šta je ostavilo najveći uticaj na tvoj život što je uticalo na tvoju muziku?

Ne bih mogao da to odredim, da budem iskren. Veoma sam se interesovao za muziku od samog detinjstva. Uvek sam bio fasciniran njome. U jednom sam samo postao kao štreber po tom pitanju i pokušao sam da zadržim određeni osećaj neprestanim kopanjem po pesmama koje su imale posebnu emociju. Odjednom nisam mogao da ih nađem više, pa sam morao da ih napravim svojim osnovnim znanjem.

 

Tvoja produkcija je hvaljena od strane mnogih, pa i od samog Richie Hawtina. Kako je to svirati po najinteresantnijim mestima na svetu?

Veoma dobro, apsolutno uživam u sviranju na velikim događajima. Volim kada imam raspoloženu publiku ispred sebe. Najviše mi se sviđa kada ljudi ne znaju, niti prepoznaju moje trake, a uživaju. Omiljeni su mi nastupi na otvorenom sa dobrim zvukom i sjajnom konfiguracijom bine, gde je organizacija za publiku i umetnike na nivou.

 

Beograd te iščekuje sa nestrpljenjem! Šta možemo očekivati od tebe na Apgrade vikendu? Hoćeš li nastupiti sa nekim neobjavljenim materijalom?

Mislim da nikad nisam svirao set koji nije sadržao neobjavljeni materijal. Obično je više od dvadeset pet posto materijala neizdato. Radujem se konačnom nastupu u Beogradu!

Send this to a friend