Nemački producent, di-džej i vlasnik Senso Sounds etikete, Oliver Huntemann prvi put, u svojoj preko tri decenije dugoj karijeri, nastupa u Beogradu. Večeras na dugo iščekivanom Berlinskom Zidu, slušamo ovog veterana, a do taga možete pročitati šta Oliver poručuje.

 

Zdravo Olivere, šta trenutno radite i gde nastupate ovih dana i nedelja?

Trenutno sam sjajno i skoro sam završio svoj novi album. Moram samo malo da prilagodim neke stvari i da odlučim kojim redom će ići trake. Pored svog predstojećeg nastupa u Beogradu, nastupam i u Dubaiu, Milanu i zajedno sa Dubfire u mom rodnom Hamburgu ovog meseca.

 

Kao jedan od poštovanih di-džejeva i producenata sa karijerom koja traje tri decenije, možete li da uporedite scenu nekada i sada? Šta se promenilo na bolje, a šta je postalo lošije?

Doživljavam najbolje u svakom periodu koji dolazi. Naravno, postojao je poseban vajb početkom devedesestih, tada su house i techno stvoreni i postali popularniji, ali i dalje osećam da nove generacije donose nešto posebno takodje. Pomalo je smešno slušati dvadesetogodišnjake koji govore da je u prošlosti sve bilo bolje. Nije bilo, i ja znam šta pričam. Svaka godine donosi nove artiste, trendove, ideje, zvuke, modu, klubove, dogadjaje, kreativnost. Zato volim što sam još uvek deo toga. Koja druga muzička kultura može da pobedi više od 25 godina underground elektronske muzike ?

​​

Kako ste zadovoljni radom etikete Senso Sounds, i koja izdanja možemo da očekujemo?

Prvo: Nikada nisam zadovoljan! To je motor koji me pokreće. Uvek želim da budem bolji i napravim korak napred. Ali slagao bih kada ne bih rekao da je prošla godina bila velika za Senso. To me čini ponosnim, da vidim kako moja beba raste i kako napreduju artisti. Naredna dva singla potpisuje moj drugar André Winter, kao i mladi Rus Maksim Dark. Obojica su spremili sjajna izdanja. Spremili smo i našu prvu Senso Sounds kompilaciju sa ekskluzivnim trakama artista bliskih etiketi i bliskih prijatelja.

 

Saradjujete sa ​​Dubfire skoro deceniju, i za to vreme izdali ste neke sjajne trake. Šta su po Vašem mišljenju najbolje stvari kod ovakvih partnerstva?

Saradnje uvek donose nove ideje i korist učenja novih stvari od druge strane. Ponekad se to dogadja veoma brzo i efektivno, a ponekad je teško doći do te tačke. Dubfire i ja imamo sličan doživljaj gruva i zvuka, i problem koji imamo jeste pronaći dovoljno vremena da završimo produkcije zbog putovanja.

Intervju: Oliver Huntemann

Kako vidite muziku i šta ona Vama predstavlja?

Muzika u opštem smislu je deo mog života od kada znam za sebe. Kao neko uživa u muzici, ona dodiruje dublje nego što je moguće rečima, a kao muzičar ili artist možete da iskažete svoje emocije na jedinstven način. Teško je opisati, ali pretpostavljam da svako zna na šta mislim.

 

Imate li viziju, ili ličnu predstavu kako će se muzika razvijati i u kom pravcu će se kretati?

Srećom ne. Bilo bi dosadno znati bilo šta što treba da se dogodi, bar nekome kao što sam ja ko voli muziku a ne vidi samo poslovni aspekt.

 

U Vašoj dugoj karijeri, postoji li nešto što još uvek niste uradili, ali planirate?

Pa, radim na tome…

 

Imaćemo priliku da Vas konačno čujemo u Beogradu, kakva su Vaša očekivanja?

Ako sam u pravu, ovo će biti moj prvi nastup u Beogradu. Veoma sam uzbidjen jer znam da imam puno fanova u Srbiji. Srećan sam što ću videti novi grad, upoznati novu publiku i zanima me kako će proteći veče.

 

Za kraj, koji savet biste dali mladim di-džejevima i producentima?

Budite kritični i pratite svoje srce, uzmite onoliko vremena koliko vam je potrebno. Možda zvuči otrcano, ali tako je.

 

Send this to a friend