Poreklom iz Irana sa prebivalištem u Danskoj, veteran sa preko dve decenije karijere Nima Gorji je producent, didžej i vlasnik etiketa Welt Recordings i NG Trax. Nima je nedavno gostovao u Beograskom klubu DOT, dok smo nakon njegovog nastupa imali prilike da mu postavimo nekoliko pitanja.

 

Nastupao si u klubu DOT, kako je bilo? Koji su tvoji utisci?

Veoma sam srećan što me je moj dobar prijatelj Shoxy pozvao i što sam doživeo underground scenu u Beogradu.  Apsolutno sjajno veče i voleo ih da se ponovo vratim.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o sceni na Ibici nakon tvog tamošnjeg života i rada?

Pa, to je na neki način lično. Ali moram reći da Ibica kakvu sam ja znao nestala, i underground scena sa njom. Sada 95% ostrva je komercijalizovano kao da se Dubai preselio. 😉

 

Šta su po tvom mišljenju čari puštanja u manjem i intimnijem klubu?

Činjenica da je tu odabrana i edukovana publika. Za didžeja poput mena to je velika čar.

 

Nedavno si remiksovao traku Daniel Sanchez-a ’Pearled Into Droplets’ koja je izdata za Bad Barbie Records. Kako je došlo do saradnje sa Daniel-om?

Pre nekoliko godina Daniel me je kontaktirao da uradim remiks za Bla Bla music. Zatim me je pitao za EP, a kasnije još jedan. Od tog trenutka smo postali prijatelji.

 

Nakon ’Jtar’ pripremio si poslednje izdanje etikete Bla Bla Music u ovoj godini i ono izlati 31. decembra. Reci nam nešto više o izdanju.

Zanimljiv je koncept, lejbl se fokusira na artiste koji su se zaista potrudili da urade samo jednu sjajnu produkciju, tako da slušaoc ne mora da bira izmedju nekoliko traka. Ili im se dopadne ili ne.

 

Šta najviše voliš kod produkcije originala a šta kod remiksa?

Omiljena stvar kod produciranja jeste što mogu da puštam i sviram okružen mašinama i pločim. Ono što volim kod remiksa jeste to što me inspiriše što će moja verzija biti konačna. Generalno, volim ceo taj proces.

 

Reci nam nešto o tvojoj etiketi NG Trax, koja izdanja ne smemo da propustimo?

Ne treba da propustite nijedno 😉 NG je skraćenica mog imena i moja nova beba koju sam napravio kako bih izdavao trake koje su više orijentisane na podijum čiji smo autori ja i moji prijatelji. Sledeći na lejblu je dugoočekivani EP od Shoxy-a, i jedva čekam da bude objavljen početkom 2017. godine.

 

Pomogao si u stvaranju underground scene u Danskoj i svedok si njenog nastanka u Evropi. Šta se promenilo na bolje a šta ti se više dopadalo krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih?

Verujem da se istorija ponavlja, kada je u pitanju produkcija evoluiramo puno i zvuk izdanja je sve više analogni, kakav je ranije bio. To je nešto veoma pozitivno što danas primećujem. Voleo bih da mogu da kažem isto za noćni život uopšte. Ustvari, ja vidim sve više i više komercijalizma na žurkama i festivalima.

 

Šta je po tvom mišljenju važno za scenu da bi ona napredovala?

Odabir iz čiste strasti, iz zvuka ili DJ koga neko želi da čuje. Na taj način posadite novo seme koje će rasti.

 

2016. godina se bliži kraju, otkrij nam po čemu ćeš je pamtiti i koji su tu planovi za sledeću godinu? 

Bila je ovo za mene dobra i luda godina, teško je da nešto posebno istaknem, iako je Fuse žurka na Ibici bila nešto što ću pamtiti. Kao i žurka na jezeru u Rumuniji koja je trajala dva dana…

Sledeća godina se bliži i srećan sam što imam nekoliko nastupa u Evropi već ugovoreno, kao i malu turneju po Južnoj Americi.

Moji lejblovi Welt Recordings i NG Trax već imaju neka planirana izdanja od sjajnih artista + neke moje trake.

Send this to a friend