Taletnovani producent poreklom iz Frankfurta, otkrio je techno muziku slušajući Chris Liebing-a i Sven Väth-a u ovom gradu. Michael Klein, poznat po izdanjima za etiketu dua Pan-Pot, u kojima dominira mračni ali zarazni gruv.  Klein je započeo lejbl BLK DRP, o kome nam je više govorio u intervjuu koji čitate u nastavku. Video za traku sa izdanja takodje premijerno možete pogledati ovde.

 

Zdravo Michael, kako si otkrio elektronsku muziku, posebno techno?

Odrastao sam u Frankfurtu, gradu u kome je prisustvo artista poput Chris Liebing i Sven Väth bilo veliko. Nakon što je Sven otvorio svoj Cocoon klub, počeo sam da često izlazim tamo i odmah mi se dopao zvuk koji je za mene bio dosta underground u poredjenju sa većinom komercijalne muzike koju sa do tada poznavao. Od kada je techno na mom radaru, kopam dublje i dublje kako bih bolje razumeo sve njegove oblike.

 

Ko je prvi uticao na tebe i tvoj rad?

Kao što sam malopre pomenuo, Sven i Chris imali su veliki uticaj na mene na početku. Pre oko osam godina preselio sam se u Berlin, što mi je otvorilo još mogućnosti kada je elektronska muzika u pitanju. Ovde su na mene jako uticala imena poput Ben Klock, Marcel Dettmann, DVS1, Truncate, Eduardo de la Calle i mnogi drugi.

 

EP ‘BLK DRP #1’ je upravo izašao is out, reci nam nešto više o njemu?

Prvo izdanje sadrži dva moja originala. Jedna klasična traka za podijum i jedna broken beat. Veoma sam srećan što su mi se moji prijatelji, Amelie Lens i braća Vangelis aka Raiz, pridružili na prvom izdanju i dali doprinos sjajnim remiksima.

 

Pokrenuo si etiketu BLK DRP, koja je početna ideja?

Početna ideja je to što sam želeo da imam platformu na kojoj mogu da eksperimentišem a da ne moram da diskutujem sa lejbl menadžerima. Nemojte pogrešno da me shvatite. I dalje želim da izdajem za druge etikete, ali takodje znam da postoje neke trake koje ne bi prošle na drugim lejblovima, a na njima trenutno radim, i želim da ih prezentujem publici jer verujem u njih.

 

Koje si ciljeve postavio za BLK DRP?

Cilj je veoma ličan. Želim da napravim platformu koja će mi dozvoliti da radim sa artistima koje poštujem i koji me inspirišu. Večina od njih će biti moji bliski prijatelji, ali želim da saradjujem i sa ljudima koji su na mene uticali i zbog kojih sam postao ono što sam danas u muzičkom smislu.

 

Kakvu muziku ćeš tražiti za svoju etiketu?

Trenutno ne planiram da izdajem originale drugih artista na svim lejblu. Za sada će to biti moji originali uz remikse drugih.

 

Da li već imaš u planu naredna BLK DRP izdanja? Šta možemo da očekujemo?

Da. Naredni BLK DRP se već presuje. Takodje sam veoma uzbudjen jer će se na ovom naći remiksi Eduardo de la Calle i TWR72. Oba artista su me tokom godina puno inspirisala.

 

Prvi BLK DRP EP našao se na naslovnici Beatporta dok ga je Mixmag uvrstio medju januarska izdanja koja se moraju čuti, sve naznake su da će izdanje imati puno uspeha, kakvo je tvoje mišljenje?

Ne mogu da budem srećniji zbog načina na koji je scena dočekala  BLK DRP kao lejbl. Čini me veoma srećnim kada vidim sav taj feedback i podršku. Takodje želim da iskoristim priliku da se još jednom zahvalim svima koji su mom lejblu posvetili pažnju.

Tvoja omiljena stvar kada je produkcija u pitanju?

Trenutak kada se ideje i početni rad spoje. To je neverovatan osećaj kada uspeš da pretočiš ideju u delo.

 

Kada govorimo i tvojim izdanjima, potpisao si za Second State. Kako je došlo do tvoje saradnje sa Pan-Pot?

Radio sam sa Pan-Pot puno proteklih godina zbog moje uloge u Native Instruments. Bili su uključeni u konceptualne razgovore, i davali svoj feedback na nove ideje. Kako su oni tako otvoreno i srčani, odmah smo postali prijatelji. Kada su otkrili da se bavim produkcijom naterali su me da im posaljem demo trake za Second State koji su tada pokretali.

 

Reci nam nešto o svojoj ulozi u Native Instruments?

Radim kao dizajner hardware-a u Native Instruments u Berlinu. Bavim se konceptima kada su u pitanju nove ideje vezane za Traktor proizvode. Tako sam upoznao puno artista, i obratio pažnju na njihove potrebe o proizvodima koje koriste.

 

Traka sa izdanja ‘BLK DRP #1’, Signal Response takodje ima i video spot koji danas predstavljamo. Šta nam možeš reći o tome?

Video je režirao “I am Johannes”. Upoznao sam Johannes-a pre nekog vremena kada smo radili na vizualima za modnu reviju i koristili smo neku moju muziku. Jednog dana mi je prišao sa idejom za spot koja mi se dopala i ostalo su radili on i Lena. Stvarno mi se dopada njegov rad i srećan sam što je učestvovao na izdanju.

 

Kakvi su ti planovi za budućnost kada je muzika u pitanju?

Trenutno planiram naredno izdanje za Second State koje će izaći ranije ove godine, a radim i na detaljima za BLK DRP #2, kao i potencijalnim remiksima za #3.

 

Nastupaš u Beogradu zajedno sa Pan-Pot, kakva su tvoja očekivanja?

Nikada ranije nisam bio u Beogradu. Čuo sam puno dobrih stvari o gradu, kao i o ljudima i klupskoj kulturi što me čini veoma uzbudjenim što ću puštati tamo i upoznati nove ljude.

 

Šta možemo da očekujemo da čujemo od tebe?

Pripremam veoma energičnu muziku, sa puno gruva. Takodje ću po prvi put puštati nove remikse koje sam dobio za BLK DRP #2.

 

Imaš li poruku za ljude koji će doći na žurku?

Veoma sam zahvalan što ćete me ugostiti u svojoj zemlji i hvala na podršci. Hajde da napravimo veče sjajnim. Ne ustručavajte se da se javite.

Send this to a friend