Jedan od newcomera koji najviše obećavaju, italijanski Francys, nakon izdanja na legendarnom Bedrock-u i Aeon etiketi, potpisao je ugovor sa izdavačkom kućom OFF Recordings. Radi se o EP-u koji se sastoji od pet traka od kojih je jedna remiks kanadskog producenta Deadbeat. Sve trake su vrlo apstraktne, melodične i žanrovski pomalo zbunjujuće jer možemo čuti mešavine deep house i techno muzike sa primesama elektronike i tech house zvuka.

Prva traka, Elsewhere, od samog početka lagano gradi tenziju koja prerasta u ozbiljno zaraznu melodičnu deep techno numeru. Snažnu, masnu bas liniju probijaju gusto zbijene sitne perkusije,a padovi, koji svoj volumen grade od početka, vrhunac dostižu u brejku koji nikoga neće ostaviti u mestu.

Nastavljamo sa naslovnom trakom, Komorebi, koja obiluje melodičnom bas linijom i konstantnim dubokim chordovima. Imamo pregršt shakera, raznih perkusija i filtriranih clapova koji podsećaju na moderan dub zvuk. Pored gorepomenute bas linije imamo i nisko frekventne tomove koji daju na đuskavosti, a mnoštvo opojnih sintova ovu traku čine savršenom warm up muzikom.

Deadbeat je u svom remiksu našao savršen balans između ambijentalnih sintova i light chordova dok je u pozadini naređao škripave perkusivne hitove. Takođe imamo i nekoliko promena glavnog kickdrum ritma i igranje oscilatorima na padovima koji su obrađeni distorzijom.

Po našem izboru najbolja traka, Pandora’s Scream ima opasnu plucky bas liniju koja ima metalnu notu i dugačak reverb koji čini zvuk potpunijim. Milion vrsta perkusija kombinovanih sa odličnim rasporedom nekoliko vrsta i širina hatova, iako zvuči kao haos, odlično je! Bajkoviti padovi i opasno dobri sintovi oblikuju traku baš kako je poželjno za OFF etiketu.

Poslednja traka, The Monk ima izuzetno kvalitetan kick koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a pogotovu kad im se doda snažna prodorna bas linija. Konstantni su i atmosferični padovi iseckani mnoštvom raznoraznih fxova. Ono što je zanimljivo u ovoj traci su „popovski“ vokali koji su u pozadini, ali daju izuzetno opijajućo utisak.

Sve u svemu izuzetno kvalitetan EP naći će se u prodaji od 7. decembra u svim digitalnim prodavnicama, a ljubitelji analogne tehnologije moraće da sačekaju sledeću godinu kada će moći da kupe vinile. Sigurni smo da će se ova muzika čuti na mnogim žurkama kako do kraja ove tako i tokom cele sledeće godine.

Traklista:
1. Francys – Elsewhere
2. Francys – Komorebi
3. Francys – Komorebi (Deadbeat Remix)
4. Francys – Pandora Scream
5. Francys – The Monk

Francys – Komorebi EP (Incl. Deadbeat Remix) [OFF Recordings]
8.5Konačna ocena

Send this to a friend