I bi Chris. I bi Liebing. I bi Apgrade. Organizacija sa velikim A potvrdila je da će i ove godine Srbiju prodrmati apsolutni lideri elektronske scene, kao što je to uradio Chris Liebing u Barutani. Otvaranje druge sezone Apgrade događaja proslavili su vernih fanovi planetarno poznatog tehno teškaša, dok su podršku pružili asovi domaće scene Monosaccharide i Filip Xavi, te prekaljeni majstor mixa Vladimir Janjić.

Kombinacija atmosfere velikog kluba među zidinama Kalemegdana, izlaska sunca pod otvorenim nebom, moćnog ozvučenja i prvoklasne produkcije unikatno su odličje vrhunske žurke u Barutani. Kontigent ulaznica je bio ograničen kako bi se sprečila gužva usled velikog interesovanja za ovaj događaj, pružajući dodatnog prostora za još bolji provod.

CLR tehno majstor, Chris Liebing sinonim je za najbolje žurke na planeti. Njegov set prepun rapidnih industrijskih perkusija, snage prodornog basa i moćnog tehno zvuka držao je publiku energičnom tokom cele noći kako bi jutro dočekali sa osmehom na licu. Opus njegovog DJ seta predstavio je impresivnim mixem na 4 kanala na novom Model 1 mikseru iz Playdifferently serije koju je dizajnirao legendarni Richie Hawtin.

Najveći utisak na publiku je ostavio Monosaccharide svojim savršenim uvodom za zvezdu večeri. Sastav sa više od dve decenije DJinga i muzičke produkcije iskusno je koketirao sa publikom čuvajući rafalnu paljbu za svog heroja Chrisa. Veče je otvorio Vlada Janjić, rezident organizacije Apgrade, dok se za poslednje atome snage izborio beogradski tehno heroj, Filip Xavi.

Dave Harrington sa bendom 3. juna u Beogradu za novi Apgrade Live!

Naredni Apgrade događaj, a ovogodišnji premijerni Apgrade Live predvodi Dave Harrington, njujorški multiinstrumentalista, džez gitarista, kompozitor i polovina čuvenog tandema Darkside, koji će sa bendom nastupiti u petak, 3. juna u Barutani. Posle upečatljivog koncerta koji su 2013. godine na Kalemegdanu priredili Darkside, te prošlogodišnjeg rasprodatog nastupa Nicolasa Jaara, izdavačka kuća iz Bruklina „Other People“ u Beograd se vraća sa promocijom svog novog bisera, albuma „Become Alive“, koji autorski potpisuje upravo Harrington, a na kojem su pored Jaara sarađivali i brojni „drugi ljudi“. Među njima je i Valentin Stip, koji se u Beograd ovog puta vraća kao podrška Harringtonu i njegovoj četvoročlanoj grupi. Pridružiće im i naš međunarodno priznati producent Nenad Marković kojeg publika poznaje pod numeričkim pseudonimom 33.10.3402. Ulaznice se prodaju na blagajnama Gigstixa i Eventima po prvoj, ranoj ceni od 990 dinara i njihov broj je ograničen, a sledeće cene ulaznica biće više.

Apgrade je u proteklih godinu dana u Beograd doveo neke od vodećih elektronskih umetnika, kao što su to Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Chris Liebing, Mathew Jonson, Mike Huckaby, Function ili Efdemin, ali i brojne nove talente među kojima su Valentin Stip, Julian Jeweil, Sebastian Mullaert, Fabio Florido, Caleb Calloway i drugi.

Send this to a friend