Nakon što je prošle nedelje spremila paket mera pomoći za muzičku industriju i sektor manifestacija od čak 1,57 milijardi funti, vlada Velike Britanije donela je i odluku kojom od subote, 11. jula, ponovo dozvoljava održavanje koncerata, festivala i pozorišnih predstava na otvorenom prostoru.

Događaji će morati da prate set propisanih preporuka i zaštitnih mera uz smanjen broj posetilaca i preporuku za održavanje fizičke distance.

Pored otvorenih, koji su procenjeni kao neuporedivo bezbedniji, britanska vlada preporučila je da se održi i manji broj događaja u zatvorenim prostorima radi testiranja načina na koji će objekti tog tipa moći da nastave sa radom od jeseni.

Ovi svojevrsni pilot događaji biće održani uz drugačiji set smernica izdatih od strane vlade za događaje u zatvorenom prostoru, a jedan od njih biće i nastup Londonskog simfonijskog orkestra , kao i predstave u pozorisastu London Paladium.

Kapacitet ovih događaja biće smanjen, a organizatori su u obavezi da ulaznice izdaju u elektronskoj formi u cilju vođenja evidencije o posetiocima u slučaju da se javi potreba za njihovim testiranjem i praćenjem.

Izvor: Tanjug\B92

Send this to a friend