Boston 168 live u organizaciji kolektiva TRIII

9. decembra 2017. godine, u organizaciji beogradskog kolektiva TRIII, očekuje nas underground tehno klupski maraton.

Iako je je klupski život prestonice veoma aktivan, uočljiv je nedostatak živih nastupa, live act-ova elektronskih tehno umetnika. Sviranje i manipulacija digitalnim instrumentarijumom je izvesna budućnost klupskih elektronskih zabava. Zbog toga, 09.12.2017. godine u klubu Drugstore sa početkom u 23h, TRIII će ugostiti muzički izuzetno atraktivne mlade live act umetnike, italijanski duo, BOSTON 168.
Projekat čine Sergio Pace i Vincenzo Ferramosca.

Kao i u Detroitu pre skoro pola veka, grad Torino na severu Italije poslednje dve decenije prolazi kroz društveno socijalnu metamorfozu. Promene su bile iznenadne i izazovne za kontekst u kome stasava torinska omladina. U traganju za smislom i u nameri da definišu sopstveno određenje, razne generacije mladih privučene underground supkulturom, otkrivaju napuštene fabrike i magacine i prilagođavaju ih klupskoj muzičkoj kulturi. Sirovi zvuk fabričkih mašina zamenjen je sirovim tehno frekvencijamaBoston 168 live u organizaciji kolektiva TRIIISergio i Vincenzo su dugogodišnji prijatelji koji su nakon nekoliko godina samostalnih karijera zaključili da ih više inspiriše zajednički rad. Kreativni impuls i teritorija na kojoj se ovaj dvojac muzički kreće pripada žanru acid tehna, koji neprestano inoviraju novi zvucima i semplovima kombinujući ih sa eksperimentom na polju aranžmana tehno muzike, uglavnom uz korišćenje analogne muzičke elektronske opreme i instrumenata.

2010. godine, osnovali su izdavačku kuću “Old and Young”, koju ovako opisuju: “Iskustvo starijih u kombinaciji sa snagom mladih su dva elementa koja su rodila projekat Old & Young. Želimo da prozvodimo zvuke koji povezuje stare elektronske muzičke korene sa novom tehnikom i svežinom savremenosti. Na našim muzičkim izdanjima želimo da ispričamo istoriju analognih mašina od pre 30 godina kroz naše savremeno iskustvo. Naše muzičko istraživanje je od korena crne muzike do nemačkog minimalizma i konačno do savremenog tehna. Ovo je stvar koja se nikada neće izgubiti među hiljadama lap topova.”
Nastupaju širom Evrope i često su gosti poznatog berlinskog kluba Berghein.

U svom radu, kao i na live nastupima koriste i legendarne stare analogne mašine Roland, Korg, Moog. Iza sebe imaju desetine muzičkih izdanja, od kojih neke na etiketama Enemy, Involve, Oddeven, Attic.

Domaća podrška biće članovi kolektiva TRIII: Boža Podunavac, Mirko Lazarević i Dušan Kačarević.Boston 168 live u organizaciji kolektiva TRIIITakođe, kolektiv TRIII u svakoj prilici promoviše još uvek nedovoljno afirmisane djeve i producente, pa će tim povodom u malom klubu Drugstore nastupiti Gorgia, Ana Rs i Rope.

Žurka u klubu Drugstore će trajati do 06h, a onda se zabava seli u klub KPTM na zvaničan after party, na kome će domaći akteri raditi DJ b2b kombinacije uz priliku da možda vidimo italijanske umetnike i za DJ mix pultom. 

Karte su u pretprodaji na svim Eventim prodajnim mestima.
Boston 168 live u organizaciji kolektiva TRIII

Send this to a friend