Boris Brejcha i Ann Clue izdvojili trake koje su na njih najviše uticale

Boris Brejcha i Ann Clue važe za svojevrsne inovatore zvuka. Uspeli su da se fokusiraju na techno i minimal, a jedinstvena vizija rezultirala je stvaranjem “High-Tech Minimal” žanra. Pokretačke snage Fckng Serious etikete, Boris i Ann, kao i Deniz Bul, 24. novembra nastupaju na Topljenju!

U nastavku možete pronaći pet numera koja su na njih najviše uticale koje su izdvojili za Pulse. Neke od pesama će vas sigurno iznenaditi jer se radi o izvodjačima elektronske muzike.

❗NOVA CENA ULAZNICA❗ ➡️➡️ 1990 rsd REGULAR / 2990 rsd VIP💣 BLIŽI SE JEDINSTVENI AUDIO / VIZUELNI SPEKTAKL, OBEZBEDITE…

Gepostet von Topljenje am Dienstag, 2. Oktober 2018

Boris Brejcha:

Der Dritte Raum – ‘Trommelmaschine’

‘Ova traka bila je jednostavno sjajna kada sam je prvi put čuo. Perkusije u lupu učinile su da se zaljubim u trance svaki put. Ova traka mi je dala sjajnu inspiraciju za korišćenje perkusija u mojim trakama’, otkrio je Boris.

Time To Time – ‘Omnibus’

‘Čuo sam ovu traku na radiju kada sam imao oko 12 godina. Oduševio sam se kada sam prvi put čuo taj zvuk. Nikada tako nešto nisam čuo ranije i potpuno me je oduvalo. Ovo je jedna od traka koje su me uvukle u techno i uticale na to da počnem da produciram’, priseća se Brejcha.

EAV – ‘Küss Die Hand Schöne Frau’

Boris Brejcha je o ovoj numeri izjavio: ‘Danas kada čujem trake EAV-a izgledaju mi smešno. Ne znam zbog čega sam toliko slušao njihovu muziku ranije, ali sam je obožavao’.

David Hasselhoff – ‘Looking For Freedom’

‘Sećam se da sam ovu traku slušao po ceo dan.’

U96 – ‘Das Boot’

‘Mislim da će se svi setiti ove stvari. Nemam reći da je opišem. To je nešto što me je u to vreme oduševilo’, izjavio je Boris Brejcha.

Ann Clue:

Tracy Chapman – ‘Talking About A Revolution’

‘Moja majka je slušala Tracy Chapman kada je bila veoma mlada, i bio je koncert u blizini na kome je bila. Rekla mi je da je bilo neverovatno – samo jedna devojka i njena gitara. Pevala je prvu pesmu pred hiljadama ljudi bez mikrofona. Bila sam veoma impresionirana i kupila sam njenu prvu ploču. Slušala sam je mesecima i dalje je ponekad pustim. Želela sam da budem kao ono – vokal sa gitarom, da živim za muziku i putujem po svetu’, izjavila je Ann Clue.

Carole King – ‘You´ve Got A Friend’

‘Prvi nastup koji sam imala bio je na kraju srednje škole – imala sam 15 godina i pevala sam ovu pesmu sa svojim dobrim drugom. Uvek sam bila dirnuta tekstom i zvukom klavira. Ova pesma će me uvek sećati na to kako sam odrastala i kako sam postala samostalna ličnost’, otkrila je Ann.

Vanessa Williams – ‘Save The Best For Last’

‘Prvi put kada sam se zaljubila, pevala sam ovu pesmu iznova i iznova’ rekla je Ann i dodala,’Bila sam zaljubljena u pesmu, i danas kada je čujem uvek me iznenadi kako muzika može da vas spoji sa odredjenim periodom života. Ovo je jedna od tih pesama.’

Metallica – ‘Nothing Else Matters’

‘Kada je ovo izašlo učila sam da sviram gitaru i ovo je jedna od prvih pesama koje sam naučila da sviram, naravno ne solo! Moj brat i ja smo je slušali svakog dana i pokušavali da naučimo sve o njoj. I dalje volim ovu pesmu i svaki njen deo, gitaru, tekst, sve je savršeno. Ovo je jedna od onih traka koje nikada neću zaboraviti i koja mi nikada neće dosaditi.’

Guns ‘N’ Roses – ‘November Rain’

‘Jedna od najemotivnijih pesama ikada – slušala sam je kada i Metallicu. Guns N´roses bili su naši heroji godinama, i nijedna traka nije nadmašila ovu posebnu. Dopada mi se klavir, gitara i glas Axel Rose-a koji drži pažnju svih devet minuta. Ovo je i dalje jedna od mojih omiljenih traka svih vremena. U to vreme mogao si da napraviš pesme koje će trajati zauvek. Ova dodirne ljude svih dobi i raspoloženja – za mene je ovo remek-delo muzike’, Izjavila je Ann.

 

Send this to a friend