Aril Brikha o kultnom klasiku ‘Winter’

Švedski producent i didžej iranskog porekla Aril Brikha, važi za jedno od najinovativnijih imena na techno scenu. Karijeru je započeo 1998. godine, i ubrzo izdao ‘Groove La Chord’, traku kojom je pomerio granice klasifikacije elektronske muzike u žanrove, kako je imala elemente techno, house i deep house muzike.

EP ‘Winter’ koji je 2007. godine izdao Kompakt svakako je njegov najznačajniji doprinos muzici, dok je naslovna traka stekla status techno klasika. ‘Winter’ je jedno od najpopularnijih izdanja, sudeći po feedback-u publike, koje je u trenutku izdavanja recenzijom renomiranog Resident Advisora ocenjeno sa 4,5 od 5.

Kako je EP obeležio deceniju postojanja i potvrdio da je kvalitetna muzika bezvremenska, pitali smo Arila Brikhu da nam otkrije nešto više.

Pa, da kažemo da kada sam napravio traku, nisam imao predstavu da će se lejbl kao što je Kompakt uopšte usuditi da je izda jer je bila tako melodična, a 2006. godine sve je bilo minimal techno… Tako da sam bio iznenadjen što se ljudima traka toliko dopala i da i dalje pokreće ljude deset godina kasnije. Ne znam za kvalitet, ali više volim da kažem da pravim muziku bez kompromisa i mislim da ukoliko se preterano trudiš da napraviš nešto što je trenutno popularno… za deset godina toga se niko neće sećati.., izjavio je Aril Brikha za The Clubber

Aril Brikha 7. aprila nastupa u klubu Drugstore na žurci u organizaciji Music Reactions kada ćemo, nadamo se, u njegovom setu čuti kultnu traku  ‘Winter’.

Send this to a friend