Muzički portal MjuzNews je ove godine započeo seriju žurki i koncerata pa smo tako u njihovoj režiji imali prilike da slušamo pariški duo Les Yeux Orange na prepunom brodu 20/44 u januaru i koncert Luka Bleka u Kulturnom centru Grad u julu. Za svoju drugu žurku koju organizuje u saradnji sa klubom 20/44, MjuzNews je u goste pozvao dugo priželjkivanog disko didžeja iz Stokholma, Albiona.

Ukoliko ste ikada slušali holandsku internet radio stanicu Intergalactic FM onda ste verovatno naleteli na Albionov miks na jednom od kanala posvećenom spejs disko zvuku. Albion je didžejingom krenuo da se bavi od malih nogu, da bi do svoje publike došao u poslednjih 15 godina preko tri serije mikseva koje su se emitovale na Intergalactic FM-u, Mixtura, Astronomix i Vendetta. Već više od 10 godina se smatra jednim od najvećih digera zaboravljenog diska i jednim od najvećih poznavaoca opskurnih ćoškova ovog žanra. 2013. godine je osnovao festival Camp Cosmic koji se odigrava svakog leta u šumama Švedske i na kom nastupaju najveća imena disko i eksperimentalnog zvuka. Muziku pušta isključivo sa ploča, a kako do nje dolazi možete da pročitate u intervjuu koji je dao za MjuzNews pred svoj prvi beogradski nastup. Albion u Beograd dolazi vikend nakon nastupa u helsinškom klubu Kaiku.

Albionove mikseve možete da preslušate na njegovom soundcloud profilu, a evo i nekoliko naših omiljenih traka koje je izvukao iz zaborava, ‘Norma Jordan – Feel Me’ i ‘Oliver’s Planet – Thoughts of Love’.

Žurka počinje od 23h uvodnim setom Bojana Luleta Gajića kog je ljubav prema editima dovela do istog lejbla na kom i Albion objavljuje svoje edite, Passport to Paradise. Nakon Albiona će vas do jutra ispratiti Bagira.

Ulaz na ovaj parti je besplatan pre ponoći i naplaćuje se 400 RSD nakon ponoći.

Send this to a friend