5 činjenica o Toolroom Records

Toolroom Records je jedna od vodećih etiketa dance muzike. Od skromnih početaka, zahvaljujući pre svega uspešnim remiksima Mark Knight-a, lejbl je postao internacionalna platfomra za novi house zvuk.

Pored velikog uspeha u muzičkoj industiji što se tiče izdanja, Toolroom je sinonim i za dobar provod, o čemu svedoče dogadjaji širom sveta, a upravo nas jedan Toolroom showcase 31. marta očekuje u Beogradu.

U susret žurci na kojoj nastupaju Mark Knight, Technasia, Mark Storie, Matt Smallwood i IDQ, predlažemo da pročitate zanimljive činjenice o Toolroom etiketi.

Braća Mark i Stuart Knight 2003. godine osnovali su lejbl Tool Shed, a nakon prve popularnosti Mark odlučuje da promeni naziv u Toolroom.

Na Beatport sveobuhvatnoj Top listi najduže na prvom mestu zadržala se numera ‘Suga’ koja je izašla za Toolroom, i čiji su autori Green Velvet i Technasia.

Za mnoge Toolroom predstavlja jednu od najuticajnijih izdavačkih kuća house muzike današnjice, a ona funkcioniše na nekoliko podlejblova medju kojima su Toolroom Trax, Leaders Of The New School, Toolroom Knights, Toolroom Longplayer i Rhythm Distrikt.

Svaku traku koja je izdata za Toolroom prvo je poslušao Mark Knight lično. Mark je jednom prilikom izjavio da ‘ukoliko nešto ne planiraš da pustiš u svojim setovima, onda nema svrhe to izdati’. Većina traka koje Mark pušta u svojim setovima nalaze u katalogu Toolroom lejbla ili podlejblova, ili će se tamo naći.

Nakon decenije postojanja cilj lejbla postao je otkrivanje mladih talenata, te je prošle godine pokrenuta Toolroom akademija koja mladim producentima i di-džejevima omogućava da prisustuju predavanjima poznatih imena na sceni, a za najtalentovanije omogućeni su nastupi, kao i ugovori za najbolje demo trake. 

Send this to a friend