Pulse Radio je objavio listu 10 najpotcenjenih klabing destinacija na svetu koje posetiocima pružaju neverovatno iskustvo i nastupe sjajnih izvodjača.

Dance muzika srz je popularne kulture, a gradovi kao što su London, Barselona, Nju Jork, Berlin i Tokio postali su glavno odredište artista koji žele da prošire svou publiku, klabera koji žele da čuju nastupe svojih omiljenih izvodjača i organizacija i kompanija koje žele da se probiju na tržištu. Ipak, iako naredne lokacije nisu toliko besprekorne i pune sjaja kao najpoznatije prestonice klabinga one posetiocima svakako garantuju odličan provod.

 

 

10. Buenos Ajres – Argentina

buenos aires

Ovogodišnji Ultra Festival prvi put se našao na tlu Južne Amerike gde su nastupili Hardwell, Nicky Romero, Paul Van Dyk, Tiesto, Steve Aoki…  Lejbl ZZK Records kojeg vode Grant C. Dull, Diego Bulacio i Guillermo Canale je ono što pomaže razvoju scene u ovog gradu ali i tamošnjim DJevima i producentima da se afirmišu u svetu. Čak i poznati Creamfields ima svoje izdanje u ovom gradu.

 

9. Seul – Južna Korea

seul

Klubska scena u Seulu u poslednjih par godina išla je uzlaznom putanjom. Klubovi u Itaewon delu grada, dešavanja kao što su Octagon i Cakeshop omogućili su mnoge internacionalne bukinge u ovoj zemlji.

 

8. Playa Del Carmen – Mexico

mexico

Playa del Carmen je mali grad na obali mora, udaljen je od velikog turističkog centra, Cancun samo 45 minuta, Postao je klabing destinacija zahvaljujući BPM festivalu a mnoge zvezde nastupale su u klubu Blue Parrot.

 

7. Abu Dhabi – UAE

abu dabi

Nije baš klabing kultura u tradicionalnom smislu, ali ne može se zanemariti kupovna moć stanovništva i posetioca Ujedinjenih Arapskih Emirata koji najviše i doprinose odličnim imenima i prestižnim klubovima.

 

6. New Delhi – India

new delhi

Krajem 90-ih i početkom dvehiljaditih godina na mlade u Indiji uticala je pop kultura sa Zapada. Elektronska muzika i nova tehnologija učinile su da dance muzika bude sve prisutnija u Nju Delhiju a zahvaljujući Ritnika Nayan Shrivastava, osnivaču Music Gets Me u gradu nastupaju velike mainstream i underground zvezde.

 

5. Stockholm – Sweden

stokfolm

Ne samo da su neke od najvećih mainstream zvezda švedjani, već oni imaju i veliki i kvalitetne festival. Glavni grad, Stokholm obiluje mnoštvom klubova gde svako može da pronadje ono što želi da sluša.

 

4. Manila – Philippines

manila

Filipini su jedna od vodećih turističkih destinacija u jugoistočnoj Aziji, nakon Tajlanda i Indonezije ali kada je klabing u pitanju, onda je nesumljivo na prvom mestu u ovom delu sveta. Manila se brzo razvija i ima dosta toga da ponudi ljuditeljima i mainstream i underground scene.

 

3. Tel Aviv – Israel

tel aviv

Iz ovog grada dolaze velike zvezde kao što su Infected Mushroom i Guy Gerber. Tel Aviv zaista ima puno klubova, najpoznatiji su The Breakfast Club i  Penguin, a jedino pravilo koje klaberi tamo imaju je to da gotovo niko ne izlazi do 2 ujutru.

 

2. Oslo – Norway

oslo

Norveška je zemlja u kojoj je su veoma popularni svi žanrovi elektronske muzike. Najpoznatiji klub je Villa u Oslu koja je na listi Top 100  po odabiru DJ magazina sa sjajnim undergroung line up-om.

 

1. Belgrade – Serbia

tube

Pulse Radio je na prvo mesto ovo liste stavio srpsku prestonicu.

Pored Exit festival koji se održava u Novom Sadu i koji nosi titulu ‘Best Major European festival’. Beograd nije na istom ekonomskom, industrijskom nivou kao druge evropske prestonice ali to definitivno ne važi kada je klabing u pitanju. Pulse je naveo da se u Beogradu, kao i na Ibici dešavaju žurke otvaranja i zatvaranja sezone, samo što u Beogradu žurke se održavaju tokom cele godine. Klubovi su puni 7 dana u nedelji a mi najbolje znamo koje zvezde su nastupale kod nas, bilo u klubovima ili na festivalima.

 

Via Pulse Radio

Send this to a friend